Optimale houtvuurbeleving met Winox kachelrooster

Optimale houtvuurbeleving met Winox kachelrooster

Mensen die hout stoken ervaren vaak problemen met hun houthaard. Zo is de haard moeilijk aan te steken, gaat uit, of het vuur brandt niet mooi. Iets waarvoor ondernemer en innovator Frank Wilbrink, eigenaar van WINOX, de afgelopen vijf jaar aan een oplossing werkte. Wilbrink: "Vanuit mijn 40 jaar kennis en ervaring op dit gebied wilde ik mensen een nieuwe optimalere houtverbranding voor haarden kunnen bieden."

Duurzaam stookrooster voor optimale verbranding

WINOX is gespecialiseerd in verbrandingstechnieken voor houthaarden. Het bedrijf ontwikkelde een aantal duurzame stookroosters voor houthaarden en openhaarden, dat houtblokken meteen rondom verbrandt, zonder luchtweerstand van het rooster. Een volle twee fasen verbranding (houtblokken en houtskool branden volledig apart)  een nieuw zeer effectief verbrandingsprincipe en katalytisch werking zorgen samen voor een optimale verbranding (norm EN 13240 vanaf 2014). Zo zijn rendementverhoging 3 – 10% en houtbesparing 10 – 30 % gemakkelijk haalbaar. Het gepatenteerde rooster is geschikt voor haarden die liggend hout verbranden. Het product is instelbaar en kan eenvoudig in de haard geplaatst worden; het past altijd. Zelfs zonder haard kun je dit stookrooster ook als perfecte tuinhaard gebruiken op een vuurvaste plaat of stenen. Kortom: Het rooster geeft de best denkbare basis houtverbranding aan elke houthaard.

Stookrooster voor de houthaard voor optimale verbranding - Winox kachelrooster

Nieuwe Producten

Zijn een Mono-Kachelrooster en een Breed-Kachelrooster. Het Mono-Kachelrooster (5 – 10Kilowatt) kan worden gebruikt bij  houthaarden met een inlaatrooster in de bodem. Grotere Haarden kunnen worden voorzien van het Brede Kachelrooster, Denk aan: Inzethaarden, Voorzethaarden, Liftdeurhaarden en Tuinhaarden (10 – 15Kilowatt)  Beide Roosters zullen het verbrandingsproces van genoemde haarden kunnen optimaliseren, met uitstekende resultaten in uitstoot, fijn-stof en zichtbaarheid door de haardruit.

Formule-1 stookrooster voor de haard

WINOX levert aan haardwinkels en groothandels, maar ook aan particulieren, die hun nieuwe of gebruikte haard een nuttige toevoeging willen geven. Want zelfs de ervaren houtstoker haalt 25% meer warmte uit z’n haard dan in de oude situatie. WINOX staat voor milieuvriendelijk, sfeervol en relaxed stoken. Een ideaal product dus, om in de winter te gebruiken in de houthaard binnen, en op kille avonden in de tuinhaard buiten.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP