Nieuwe CV-haarden voor de nieuwbouw

Nieuwe CV-haarden voor de nieuwbouw

Omdat woningen op de nieuwbouwmarkt zeer goed geïsoleerd zijn, is bijverwarming eigenlijk niet meer nodig. Toch willen veel kersverse bewoners de sfeer van een gezellig vlammenspel van een houtvuur in hun nieuwe woning. Naast de keuze voor moderne, luchtdichte toestellen, bieden de nieuwe CV-haarden van Hoxter uitkomst.

Een haard in een nieuwbouwwoning

Door energiestudiebureaus worden kachels en haarden op de nieuwbouwmarkt gezien als mogelijke bronnen van oververhitting, omdat ze moeilijk regelbaar zijn en het kleinste houtvuur al snel 3 kW of meer produceert. In lage energiewoningen wordt namelijk 2 kW gezien als het maximum voor de volledige woning. Los van de keuze voor moderne, luchtdichte toestellen ligt de oplossing hier maar in één richting : een kachel of haard die de ambitie heeft om als hoofdverwarming op te treden. Met de toegenomen isolatie van woningen is het perfect mogelijk om bijvoorbeeld met een tweetal uur stoken in de hele warmtebehoefte van de woning te voorzien.

CV-haarden van Hoxter

Met de nieuwste cv-haarden van Hoxter, die voorzien zijn van extra isolatie en dubbel glas, kan tot 80 % van de warmte opgeslagen worden in een buffervat, dat vervolgens ook kan dienen voor de productie van sanitair warm water. Ze vormen de perfecte combinatie met een zonneboiler en wanneer deze al ingepland is, zal de extra investering beperkt zijn, terwijl wel de noodzaak aan bijvoorbeeld een warmtepomp uitgeschakeld wordt.

de nieuwste cv-haarden van Hoxter, die voorzien zijn van extra isolatie en dubbel glas, kan tot 80 % van de warmte opgeslagen worden in een buffervat, dat vervolgens ook kan dienen voor de productie van sanitair warm water. via Dutry


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief