De mogelijkheden van een gashaard in een woning zonder gasaansluiting

Met het oog op de toekomst zijn er veel innovatieve ontwikkelingen op het gebied van haarden. De toestellen worden steeds duurzamer ontworpen en er zijn oplossingen gevonden om gashaarden te installeren in huizen zonder gasaansluiting. Ja je leest het goed! We laten je hieronder zien hoe deze haarden werken.

Kalfire gashaard GP 65-55c ook geschikt voor woning zonder gasaansluiting

Beeld: Kalfire GP 65-55c

Het aantal gasloze woningen zal de komende jaren stijgen. Toch kan je ook in een woning zonder aardsgas aansluiting gewoon van een gashaard blijven genieten: deze werken namelijk ook op propaan.

Deze gashaarden zijn klaar voor de toekomst

(Bio)propaan is een nieuwe, duurzame brandstof en is het beste alternatief voor aardgas. Kalfire heeft de gashaarden nu zo ontwikkeld, dat vrijwel alle modellen eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot een haard die brandt op propaan. Op die manier kan je verantwoord blijven genieten van je gashaard, nu én in de toekomst. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Bekijk het filmpje hieronder:

Wat zijn de mogelijkheden van een gashaard in mijn gasloze woning?

Wat is propaan?

Propaan is een “bijproduct” dat vrijkomt bij de winning van aardgas en het raffineren van aardolie. Tijdens deze processen komt propaangas vrij. Propaangas is een milieuvriendelijke energiebron en produceert na verbranding tot 19% minder CO2 dan stookolie.

Naast propaan zijn de Kalfire haarden ook geschikt voor biopropaan. Dit gas wordt volledig geproduceerd uit biomassa, een mix van afval en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Dit maakt het een verantwoorde en duurzame brandstof, want biopropaan stoot tot 80% minder CO2 uit dan conventioneel propaangas.

Hoe kan ik overschakelen op (bio)propaan?

Het ombouwen van deze gashaarden van aardgas naar propaan is voor vrijwel alle Kalfire gasmodellen mogelijk. Als je jouw haard na 1 april 2019 hebt aangeschaft, is er een ombouwprijs van €199. Dit is inclusief servicemonteur, voorrijkosten en onderdelen en exclusief de aansluiting op de (bio)propaan installatie.

Gashaard GP110/75C van Kalfire. Deze haard is klaar voor de toekomst in een gasloze woning

Beeld: Kalfire GP110/75C

Is propaan makkelijk in gebruik?

Jazeker! Propaan is beschikbaar in flessen tot 10,5 kg die bij voorkeur buitenshuis worden opgeslagen. Deze propaangasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Wat betreft de opslag van gasflessen zijn er mooie oplossingen, waarbij de flessen netjes weggewerkt worden.

Gashaard GP70-55s van Kalfire. Ook geschikt voor een woning zonder gasaansluiting #gashaard

Beeld: Kalfire GP70/55S 

Hoeveel (bio)propaan verbruikt mijn gashaard?

De hoeveelheid propaangas dat een Kalfire gashaard per jaar verbruikt hangt af van het type haard en van de gebruiksintensiteit. Om een idee te geven volgt hier een rekenvoorbeeld. De Kalfire GP70/55S is een gashaard met gemiddeld verbruik. Uitgaande van 40 avonden met 2,5 branduren op gemiddeld vermogen, verbruikt deze haard 4 flessen van 10,5 kg. Je kunt dus een heel seizoen genieten als je meerdere flessen (bijvoorbeeld een 4-pack) installeert. Lees meer

Bekijk hier voorbeelden van de gashaarden van Kalfire en download de digitale brochure voor meer informatie.

Meer weten over (bio)propaan en jouw gashaard? Bezoek een Kalfire-dealer in de buurt. De specialist kan jou het beste adviseren over het omschakelen van aardgas naar (bio)propaan.

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen