pinterest
Binnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

Binnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

Bij de verbouwing van een villa van al meer dan een eeuw oud, was het voor de nieuwe bewoners niet alleen de kunst om de woning compleet te moderniseren, maar ook om de elementen te behouden die de woning bijzonder en authentiek maken. Een spannende en uitdagende klus. Samen met architecten slaagden zij erin om een droomhuis te ontwerpen met maar liefst drie prachtige haarden. Binnenkijken bij een huis vol haarden in verschillende stijlen!

Houthaard in de woonkamer

Er waren al twee rookkanalen in huis aanwezig: een kanaal voor een houthaard in de woonkamer en voor een gashaard in de grote hal. Omdat de nieuwe bewoners van huis uit de liefde voor een haard in huis hebben meegekregen, was de keuze voor een gesloten houthaard Kalfire W100/61F in de woonkamer snel gemaakt. En het resultaat was als gedroomd!

FotoBinnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

FotoBinnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

Gashaard in klassieke schouw

De tweede haard met een gasaansluiting in huis bevond zich in de indrukwekkende hal in een klassieke, marmeren schouw. De hal leent zich goed voor een haard en de bestaande schouw in het klassieke huis zorgde voor een indrukwekkende entree. Daarom werd gekozen om de klassieke elementen, zoals ook de marmeren omlijsting, te behouden en hier de Kalfire gashaard GP105/79F in te plaatsen. De oude elementen horen echt bij het huis en het is bijzonder om die elementen weer tot hun recht te laten komen.

FotoBinnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

FotoBinnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

Deze haard staat overigens niet altijd aan, meestal in de winter als er bezoek is of tijdens de feestdagen brandt hij en dan voegt het meteen een extra mooie en feestelijke sfeer toe.

Haard in de slaapkamer

In de slaapkamer werd nog een derde haard toegevoegd. Gashaard Kalfire GP 75/59F was de juiste keuze voor deze ruimte, omdat de haard naast stijlvolle sfeermaker ook een functioneel doel kreeg. Doordat de verwarming in de slaapkamer niet goed kon worden weggewerkt en vloerverwarming geen optie was, stelde de architect voor om hier een haard te plaatsen. Zo kwam er een gashaard in de slaapkamer, die op een timer loopt zodat de slaapkamer in de ochtend kort wordt verwarmd. Hierdoor worden de bewoners in de winter heerlijk wakker met een aangename warmte. Wat een heerlijke luxe!

FotoBinnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

FotoBinnenkijken: drie prachtige haarden in één huis

Haardenadvies

De binnenhuisarchitect raadde het gezin aan om voor de drie nieuwe haarden langs te gaan bij haardenexpert Reijnhoudt & van der Zwet. Hier kregen ze precies het advies wat nodig was. Er werd meegedacht over de stijl, de mogelijkheden en de technische details. Zo had de haard in de woonkamer een vrij smal rookkanaal, waar een oplossing voor moest worden gevonden, het liefst zonder ingrijpend breekwerk. De dealer kwam met het voorstel om een ventilator boven op de schoorsteen te zetten en daarmee was het probleem opgelost.

Kalfire haarden

De geplaatste haarden zijn allen haarden van Kalfire vanwege de grootte van de modellen, het design, maar ook de duurzaamheid. Deze haarden zijn voorzien van innovatieve verbrandingstechnieken waardoor ze duurzaam en zuinig zijn. De keuze voor de juiste gashaarden bleek lastiger dan de keuze voor de houthaard, vanwege het vuurbeeld. Voor de nieuwe bewoners waren reallistische vlammen belangrijk, zodat het vuur net een houtvuur lijkt. De Natural Spark Generator, een optie in de Kalfire gashaarden waarbij vonken worden opgewekt in het vuur, was eerst even wennen. Maar hoe langer je kijkt naar de vonken, hoe meer je beseft dat het daardoor juist bijdraagt aan een realistisch vuurbeeld. Zo brandt echt vuur ook. 

De houthaard wordt gestookt volgens de Zwitserse methode en ook de kinderen (tieners) maken de haard zonder problemen aan. Ze hebben in de winter en het koude voorjaar volop kunnen genieten van de warmte en sfeer van alle haarden.

Met speciale dank aan: Reijnhoudt & van der Zwet | Architect: KamerlingvanderBurgh | Kalfire

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen