pinterest
Verbouwen? Reden om te kiezen voor een haard!

Verbouwen? Reden om te kiezen voor een haard!

Ga je verbouwen of een huis bouwen? De meeste mensen kiezen bij een verbouwing voor het installeren van een gesloten haard of kachel. Een haard is per slot van rekening de ultieme sfeermaker voor je woning! Dat was ook de mening van Ed en Marita, die hun droom wisten te verwezelijken door een huis te bouwen compleet ingericht naar hun persoonlijke stijl en wensen. En dat in hun nieuwe woning een haard niet mocht ontbreken, stond al snel vast. Lees hieronder hoe ze tot hun keuze kwamen.

FotoVerbouwen? Reden om te kiezen voor een haard!

Kalfire G125/37C gashaard hoek

Een gashaard of houthaard

Voordat de bouw begon, dachten Ed en Marita al na over een haard in huis. Eerst hadden ze de voorkeur voor een houthaard, maar uiteindelijk kozen ze toch voor het gemak van een gashaard. Ed zegt: ‘Met één druk op de knop doet ‘ie het. Dat was voor ons toch wel een groot voordeel om voor een gashaard te gaan en niet voor een houthaard’. Het feit dat ze minder onderhoud aan de haard hebben en geen extra werk met het opslaan van hout gaf voor het stel de doorslag om te kiezen voor gas.

Na een zoektocht op het internet hadden ze genoeg inspiratie opgedaan voor het creëren van een eigen ontwerp voor het meubel van de haard. Vervolgens schakelden ze de hulp in van de specialisten van Openhaarden Centrum Deurne om een passend ontwerp te maken en te bepalen welke haard er in de ombouw moest worden geplaatst. Ed: ‘We wisten nog niet zeker of we de haard in het midden, links of rechts in het ontwerp wilden plaatsen. De haardenspecialist  heeft ons toen geadviseerd welk model het beste zou passen binnen de ruimte. Het werd uiteindelijk een hoekhaard van Kalfire’.

FotoVerbouwen? Reden om te kiezen voor een haard!

Wonen met een gashaard

De Kalfire G125/37C gashaard brengt veel sfeer in huis, maar wordt door Ed en Marita ook gebruikt om te verwarmen. ’Het toestel geeft een fijne stralingswarmte af. Als er bezoek komt zetten we de haard aan om het gezellig te maken in huis. We gebruiken de haard vooral als het buiten wat kouder is. Meestal zetten we ‘m aan in de avonduurtjes maar soms ook overdag als we thuis zijn.’

FotoVerbouwen? Reden om te kiezen voor een haard!

De houtstammen in de gashaard geven de looks van een echte houthaard. Het interieur en de haard sluiten mooi bij elkaar aan door houten accenten en natuurlijke tinten. De honden Bubbles en Kwibus hebben daarnaast ook een eigen plekje in de woonkamer waar ze heerlijk kunnen liggen en kunnen genieten van de warmte en sfeer die de gashaard toevoegt aan het interieur.

Meer weten over de mogelijkheden van een Kalfire gashaard voor jou? Download hier de brochure

FotoVerbouwen? Reden om te kiezen voor een haard!

Met speciale dank aan: Ed & Marita, Kalfire en Openhaardencentrum Deurne

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen