Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

Binnenkijken: elektrische designhaard in de horeca

Een haard die altijd kan branden en volledig veilig is voor extra sfeer en een landelijke uitstraling. Toen de eigenaren van restaurant KOKS in Gemert begonnen aan de flinke verbouwing van hun nieuwe restaurant, kwam ook al snel het idee voor een haard die de landelijke uitstraling van het restaurant compleet zou maken. 

Haard in horecazaak

Bij het bezoeken van verschillende horecazaken ter inspiratie voor het nieuwe restaurant kwam mede-eigenaar Johan er al vrij snel achter dat in veel zaken de haard uitstaat, omdat het gewoon veel te warm is. In een restaurant is het belangrijk dat de temperatuur aangenaam en constant is, net als thuis. Voor tafels dicht bij de haard wordt het te warm, maar je wil tegelijkertijd als horecaondernemer geen ruimte inleveren door minder tafels te plaatsen. Er was dus maar één mogelijke oplossing: er moest een elektrische haard komen die geen of weinig warmte afgeeft.

Op zoek naar een elektrische haard

Daardoor ontstond echter meteen een nieuw probleem: er was geen elektrische haard die ze mooi genoeg vonden en die paste in de stijl van het landelijke interieur van het restaurant. Bij haardenexpert Verbruggen Fire & Design waren ze niet onder de indruk van de keuze in elektrische haarden. “We beseften al gauw dat we concessies moesten doen: of geen haard, of een haard die het nét niet was”, zegt Johan. “Gelukkig wist Peter van Verbruggen Fire & Design ons te vertellen dat er binnenkort iets nieuws op de markt zou komen: een elektrische haard met realistisch vuur. Hij was toen al zó enthousiast en wist dat op ons over te brengen. We hadden nog niets gezien van de haard op een kort filmpje en een folder na, dus moesten volledig vertrouwen op zijn oordeel.”

Kalfire E-one elektrische haard #haard #elektrisch #kalfire #sfeerhaard #designhaard #horeca #restaurant

Kalfire E-one

Peter: “Johan was op zoek naar een elektrische haard die er nog niet was. Ik wist dat Kalfire binnenkort met een nieuwe haard zou komen, die zeker aan zijn wensen zou voldoen. De goede sfeer creëren is belangrijk bij een horecazaak en ik wist dat de Kalfire E-one die zou toevoegen.” Toen Johan de eerste filmbeelden van de designhaard zag, werd hij ook meteen enthousiast. Hij had het gevoel alsof hij een echte haard zag branden en dit had hij nog niet eerder gezien bij een elektrische haard.

Kalfire E-one elektrische haard #haard #elektrisch #kalfire #sfeerhaard #designhaard #horeca #restaurant

Mooi, praktisch en veillig

Naast de sfeer en het praktische voordeel dat de haard niet te warm wordt om er tafels naast te plaatsen, garandeert het zo ook veiligheid. De elektrische designhaard kan een prettige warmte afgeven, maar wordt niet heet (de haard is verkrijgbaar met en zonder de optie Atmos Heating). “We zijn een restaurant waar regelmatig gezinnen met jonge kinderen komen eten. Je wilt je als ouder, maar ook als restaurantmedewerker geen zorgen hoeven maken dat er kinderen dicht bij de haard komen. En je wil ook voor iedereen gastvriendelijk en toegankelijk zijn, dus deze extra veiligheid past perfect bij het concept van KOKS.”

Kalfire E-one elektrische haard #haard #elektrisch #kalfire #sfeerhaard #designhaard #horeca #restaurant

Eén dag voor de opening werd de haard geplaatst. Het was even doorwerken om het op tijd af te krijgen, maar toen de haard eenmaal brandde werd voor Johan bevestigd dat dit de perfecte keuze was: het zag er spectaculair uit en precies zoals hij het zich had voorgesteld. “Tijdens de opening kregen we veel goede reacties op de inrichting en op de Hightech designhaard. Mensen moesten twee keer kijken om te beseffen dat het echt geen ‘echt’ vuur was waar ze naar keken.”

Kalfire E-one elektrische haard #haard #elektrisch #kalfire #sfeerhaard #designhaard #horeca #restaurant

Genieten van mooie vlammen

Johan is nu nog altijd blij met zijn keuze: “Het is een sfeerelement dat heel mooi past in ons interieur en het maakt ons restaurant écht af. Het is precies de toevoeging die we zochten. Hij brandt altijd, ongeacht de temperatuur. Dat maakt het plaatje helemaal af: hoe het weer ook is, de haard kan altijd branden dus je kunt altijd genieten van de mooie vlammen.” De duurzame, hightech Kalfire E-one is uitgerust met unieke, innovatieve technieken waardoor het vuur in de haard ultra-realistisch voelt, oogt en klinkt. 

Kalfire E-one elektrische haard #haard #elektrisch #kalfire #sfeerhaard #designhaard #horeca #restaurant

Ben je ook op zoek naar de luxe van een openhaard thuis, in de ontvangstruimte van je bedrijf of aan de chef’s table in jouw restaurant, zonder dat daar verbouwingen of kostbare ingrepen voor nodig zijn? Vraag dan meer informatie aan of neem contact op met een verkooppunt in de omgeving om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Bekijk hier meer voorbeelden van innovatieve haarden van Kalfire en download de informatie brochure.

Met dank aan restaurant KOKS en Studio C. Interieurs en Gaaf Creaties, die het interieur van KOKS hebben gerealiseerd. 

Kalfire E-one elektrische haard #haard #elektrisch #kalfire #sfeerhaard #designhaard #horeca #restaurant

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen