pinterest
Interieurontwerp nieuwe stijl met PaletteCAD

Interieurontwerp nieuwe stijl met PaletteCAD

Waar komt de haard? Welke vorm moet hij hebben? Hoe komt hij het best tot zijn recht? Moeilijk zo te visualiseren. Een schets van een ontwerper of stylist geeft een indicatie, maar hoe het echt wordt, zie je pas na de oplevering. Palette CAD heeft daar de perfecte oplossing voor. Met deze ontwerpsoftware krijg je als opdrachtgever een verbluffend realistisch beeld van het eindresultaat. In dit geval is er zeker sprake van wat je ziet is wat je krijgt.

Een goed meubel- of interieurontwerp begint met een goede presentatie, maar het gaat nog wel eens mis. Iedere ontwerper en architect heeft zijn eigen methoden en een tweedimensionale ontwerpschets en/of plattegrond zijn lang niet altijd genoeg om een natuurgetrouw beeld van het einderesultaat te geven. Met alle risico’s van dien.

Directeur Tom Smeets van Palette CAD is dan ook oprecht enthousiast over de in Duitsland ontwikkelde ontwerpsoftware die hij sinds kort op de Nederlandse markt brengt. “Het bijzondere van dit programma is om te beginnen met driedimensionale aspect, alles wat je doet is meteen in 3D te zien” legt hij uit terwijl er op het scherm een ruimte verschijnt. Vloeroppervlak, plafondhoogte, posities van deuren en ramen zitten met enkele muisklikken op de juiste plaats. “Het systeem formatteert dit direct naar vier verschillende vensters: plattegrond, frontaanzicht, perspectief en axonometrie. Deze zijn met één muisklik in verschillende weergaven om te zetten, namelijk draadmodel, zwart/wit of kleur, en in verschillende presentatie weergaven, virtuele realiteit, kleur of zwart/witte pentekening, aquarel of fotorealistisch. Door de verschillende cameraposities kun je het ontwerp letterlijk vanuit alle perspectieven bekijken, alsof je er doorheen loopt.”

Als de ruimte is opgezet, begint het fine tunen. Tom Smeets: “In de bibliotheek zitten zo’n beetje alle meubels, wandbekleding, vloerbekleding, haarden et cetera die momenteel leverbaar zijn. Er komen geregeld updates met nieuwe producten. Zit een bepaald item toch niet in het bestand dan kun je deze heel eenvoudig toevoegen door het beeld op te vragen bij de betreffende leverancier of zelf te tekenen. Ook met betrekking tot de materialen zit er nagenoeg alles in de bibliotheek. Aparte wensen kunnen worden in-gescand als nieuwe materiaal. Dat laatste maakt het mogelijk om bijvoorbeeld ook het zicht op de eigen tuin vanuit een bepaald raam in het ontwerp te integreren.”

Realistischer is nauwelijks mogelijk, want zelfs de deurknoppen, lichtpunten het soort verlichting en het tijdstip van de dag (daglicht, avondzon, kunstlicht) kunnen worden aangepast. Het heeft wel iets van een computergame, hoewel de software niet in de spelindustrie, maar vanuit de haardenbranche is ontwikkeld. De haard toch maar niet in de hoek? In een paar muisklikken ontvouwt zich een nieuw plaatje. “Zo kun je exact zien wat het eindresultaat wordt en een weloverwogen keuze maken. Enorm belangrijk, want een verbouwing is geen sinecure. Voor de interieurontwerper is het daarbij prettig dat het programma meteen professionele productietekeningen maakt die zo naar de werkplaats kunnen en ook een materialenlijst bijhoudt. Plus natuurlijk dat de kans op discussie met de opdrachtgever na oplevering minimaal is.

Dat PaletteCAD steeds voorop loopt blijkt uit het feit dat ze een panorama viewer hebben gemaakt. Vanuit het ontwerp wordt een 360Ëš beeld gemaakt dat je hierin kunt opslaan, zo kun je fotorealistisch rondkijken in de ruimte. Deze beelden kunnen zelfs met de gratis App, Palette Move geëxporteerd worden naar de i-Pad.
Misverstanden zijn uitgesloten, deze presentaties zeggen meer dan duizend woorden.”
 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen