pinterest
Intelligente & zuinige kachels: Deense Smartstoves

Intelligente & zuinige kachels: Deense Smartstoves

Met een smartstove kan je zonder zorgen genieten van een prachtig houtvuur en comfortabele warmte. Deze slimme houtkachels zijn zuinig in gebruik en kunnen de warmte perfect aanpassen aan de behoefte en omstandigheden.

Hoe werkt een smartstove?

Via een app op je smartphone stel je eenvoudig de gewenste kamertemperatuur in, waarna de thermostaat het vuur voor je in de gaten houdt. Door de mooie technologie van deze kachels zijn ze zuinig in verbruik en zorgen ze voor een sterke daling in de uitstoot van CO2 en fijnstof. Klinkt goed, maar je vraagt je waarschijnlijk af hoe dat dan werkt. Dat leggen we je graag even uit!

FotoIntelligente & zuinige kachels: Deense Smartstoves

Je download de gratis app via Google Play of de Appstore op je smartphone en maakt zo verbinding met de smartstove.
 Daarna steek je het aanmaakhout aan en stel op je smartphone de gewenste kamertemperatuur in. De houtkachel voert automatisch een controle uit van luchtaanvoerkleppen en sensoren.

Nu kan je genieten van het vuur en comfortabele warmte zonder verder iets te doen. Je smartstove regelt de primaire, secondaire en tertiaire luchtaanvoer volledig zelf en houdt zo je glasraam schoon en je verbruik laag. Vul hout bij wanneer je smartphone of draadloze thermostaat daartoe een signaal geeft.
 Wil je even wat boodschappen doen? Stel met je smartphone eventueel de smartstove in om zo traag mogelijk te blijven branden zonder dat je glasraam zwart wordt.

Je smartphone zal je waarschuwen indien er met de verbranding iets verkeerd gaat en je kan desnoods de verbrandingsgegevens van de smartstove doorsturen naar de fabrikant voor hulp. Mocht de stroom om één of andere redden uitvallen, dan kan je de smartstove altijd nog handmatig bedienen. Op de foto zie je een smartstove van het Deense merk Dan Skan; fabrikant in Scandinavie van smartstoves.

Zuinig in gebruik

Naast de super handige bediening is de smartstove door de technologie van thermostatische verbranding slim genoeg om energieverlies door oververhitting tegen te gaan. Dit energieverlies is typisch voor klassieke houtkachels, omdat deze moeilijk te regelen zijn en daardoor de gewenste kamertemperatuur nog wel eens overstijgen. Deze 'nutteloze en ongebruikte' warmte zorgt namelijk voor een belangrijk verlies van energie en een verhoogd verbruik.

FotoIntelligente & zuinige kachels: Deense Smartstoves

Bovendien vermijdt de elektronische regeling alle nutteloze verliezen van warmte door de schoorsteen. Wanneer het hout goed brandt, wordt de luchtaanvoer beperkt om niet teveel warmte via de schoorsteen te laten ontsnappen. Wanneer het minder hard waait en de schoorsteentrek vermindert, wordt de luchtaanvoer door de smartstove vergroot om een slechte verbranding tegen te gaan en een mooi zicht op het vuur te garanderen.

Testen van de Technische Universiteit van Denemarken tonen aan dat een smartstove een verhoging van het verbrandingsrendement met 20% betekent, net als een sterke daling in de uitstoot van CO2 en fijnstof.

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen