pinterest
5X voordelen van een gashaard

5X voordelen van een gashaard

Een gashaard brengt sfeer en gezelligheid in huis, daarnaast is het een mooi element om te gebruiken bij het indelen van een ruimte. Bovendien bedien je de moderne gashaarden gemakkelijk en nauwkeurig met een druk op de knop of via een App op je smartphone. En een gashaard heeft nog zoveel meer voordelen. In dit blog geven we je inspiratie. 

Foto5X voordelen van een gashaard

Gashaard Matrix 800 650 III - Faber

Gashaarden 

Of je nu kiest voor een gashaard, een houthaard of een elektrische inbouwhaard; een haard past sowieso perfect bij de hedendaagse interieurtrends. Wil je weten wat de voordelen van een gashaard zijn? In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

Een nieuwe gashaard heeft alleen een afstandsbediening nodig: je bedient de haard gemakkelijk en nauwkeurig, met een druk op de knop of via een app!

Foto5X voordelen van een gashaard

M Design

1. Groot gemak

Met een gashaard maak je je leven een stuk makkelijker, want je hebt alleen een afstandsbediening nodig. Veel haardenmerken hebben ook een eigen App voor je smartphone, waarmee je je haard kan bedienen. Fijn ook dat je niet hoeft te slepen met haardhout of je hout ergens droog moet opslaan. Je zet je haard gewoon aan en hebt er geen omkijken meer naar!

2. Geen geur

Sommige mensen vinden de geur van hout juist heel gezellig, maar dat geldt niet voor iedereen. Een gashaard ruik je niet, dus ook de buren zullen hier geen last van hebben. Bovendien produceert de haard geen fijnstof zoals een houthaard. Om die reden is het stoken van een houthaard in steeds minder gebieden toegestaan of aan bepaalde regels gebonden.

3. Weinig schoonmaakwerk

Een gashaard is ook onderhoudsarm en vergt minder schoonmaakwerk dan een houthaard. Maak voor het schoonhouden van het glas van de gashaard bij voorkeur gebruik van de speciale glasreiniger en volg de gebruiksinstructies in de meegeleverde handleiding. Laat daarnaast ook periodiek onderhoud uitvoeren. Het vegen van de schoorsteen is bij een gashaard normaal gesproken niet nodig, maar bij een houthaard om veiligheidsredenen juist verplicht.

4. Veel sfeer

Omdat het vuur in moderne gashaarden door technologische ontwikkelingen heel erg lijkt op een echt houtvuur, geven ze super veel sfeer. Er zijn gashaarden waar ledverlichting in de bodem het gloeien van de houthaard nabootst. Een realistisch open vuur met veel gemak door de afstandsbediening! 

Faber MatriX 1050/500 RD - with HPL module

5. Om een ruimte in te delen

Gashaarden zien we veel in een modern interieur. Maar ze passen ook heel goed bij andere woonstijlen. Bovendien zijn de tunnel- doorkijkhaarden op gas ideaal om een ruimte te verdelen. Overigens zijn alle gashaarden ook verkrijgbaar als hoekhaard, driezijdige haard of fronthaard. In elk interieur toe te passen dus!

Foto5X voordelen van een gashaard

Gashaard GP115-55R - Kalfire

Ben je na het lezen van dit artikel ook op zoek naar een gashaard? Bekijk dan hier meer voorbeelden van gashaarden

Foto5X voordelen van een gashaard

Kies je liever voor een elektrische haard? Dan geven we je hier mooie voorbeelden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen