Rookgasventilator voor houtgestookte haard

Rookgasventilator voor houtgestookte haard

Blijft de houtkachel of haard niet goed branden na het aansteken van het hout of rookt de haard af en toe, zodat er in de loop van de tijd roetaanslag op de muren komt en de kamer soms "mistig" van de rook is? Dit komt doordat de trek in het schoorsteenkaneel niet goed is, waardoor er tevens schadelijke stoffen worden uitgestoten bij het branden van de houtkachel.

Houtkachel stoken zonder schadelijke stoffen

Een perfecte oplossing hiervoor is de exodraft rookgasventilator. Deze zorgt voor een betere trek in de schoorsteen en dus meer zuurstoftoevoer, waardoor er een betere verbranding is en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Zowel in het huis als buitenshuis!

Rookgasventilator exodraft voor houtkachels en houtgestookte haarden - de voordelen

De voordelen van de rookgasventilator

Een rookgasventilator wordt geplaatst op de schoorsteen en garandeert een optimale trek in het schoorsteenkanaal. Dit zorgt voor een perfecte verbranding, waardoor je onder alle omstandigheden kunt genieten van een feilloze werking van de open haard of kachel. De voordelen: (1) Het aansteken van de haard en kachel gaat veel gemakkelijker door een geforceerde afvoer/zuurstoftoevoer (2) Geen hinderlijke rook en geuren meer in huis, dus geen prikkende ogen, benauwdheid en roetaanslag op de muren en het plafond (3) Door de goede schoorsteentrek heeft de kachel een optimaal rendement (4) Uit onderzoek (bron: SGS Arnhem) is gebleken dat door toepassing van de Inatherm rookgasventilator de uitstoot van fijnstof en de toxische PAK’s (Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen) met 30-50% afnemen. Dat zorgt voor een gezonder klimaat.

Vraag hier een gratis brochure aan

inatherm rookgasventilator houtkachel en haard    

Voor elke haard een oplossing

De rookgasventilator kan bij elke haard worden geïnstalleerd. Het is niet nodig om een lang rokkanaal of een hoge schoorsteen te bouwen en de rookgassen kunnen “geforceerd” een richting uitgeblazen worden ( horizontaal en verticaal). Zo wordt overlast van houtrook voor de omgeving verkleind.

bron foto boven artikel: Faber Haarden

Brochure over Rookgasventilator voor houtgestookte haard aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP