pinterest
Houtkachel bezitters voelen zich beter

Houtkachel bezitters voelen zich beter

Wetenschappelijke studies door onderzoeksinstituten* hebben bevestigd dat mensen die een houtkachel hebben zich beter voelen, gezonder, gelukkiger en succesvoller zijn dan mensen zonder. De natuurlijke warmtestraling van een tegelkachel heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt voor een aangename leefomgeving en is een bron van gezondheid, veiligheid en ontspanning.

FotoHoutkachel bezitters voelen zich beter

Houtkachel onderzoek

De studie ”mentaal en fysiek welzijn van kachelbezitters” zegt dat 50% van de ondervraagde kacheleigenaren zich goed voelt, tegenover slechts 28,6% van de mensen zonder houtkachel. 93% van de eigenaren beoordeelden hun gezondheid als “goed”, terwijl niet-eigenaren, maar slechts 61,4%. “Alles is in orde op dit moment” werd bevestigd door 98% van de eigenaren van: (slechts 87,1% van de niet-eigenaren).

Om betrouwbare resultaten over de fysiek en mentaal welzijn te verkrijgen, werden kachelbezitters en niet-bezitters in heel Duitsland geïnterviewd met behulp van twee vragenlijsten. De “Freiburg Personality Inventory (FPI),” een test die de “stemming” van testgroepen in vergelijking met de totale bevolking mogelijk maakt. En de “gevoeligheidsvragenlijst”, die informatie verschaft over de vergelijkbaarheid van specifieke persoonlijkheidskenmerken van respondenten.

FotoHoutkachel bezitters voelen zich beter

* Bron: Instituut voor Ecologische Strategieën (München), de REAL Instituut (München), de Academie voor Duurzaam Bouwen e.V. (Tholey) en de Hogeschool voor Techniek en Economie van Saarland en het Saarland Ecologisch Centrum (Saarbrücken)

Zelfbewust, huiselijk en sociaal

De meerderheid van de ondervraagde kachelbezitters is tussen de 35 en 50 jaar oud. Ze voelen zich zelfverzekerd op het werk, houden van familie en kinderen en van de huiselijke harmonie. De houtkachel wordt beschouwd als een “zaak van het hart”. De meerderheid van de eigenaren ziet hun kachel als “mooi en gezellig”. Veel mensen komen tot rust bij hun kachel, laden weer op voor de volgende uitdaging en brengen er samen met het gezin kostbare ‘quality time’ door.

Verlost van de waan van de dag

De wereld waarin we werken en leven staat bol van de hectiek. Na een drukke dag vol stress en is het goed om onszelf bewust even ‘uit te zetten’, om bij te komen en de batterij op te laden. Een persoonlijke time-out bij de houtkachel of houthaard is ideaal om weer ‘te landen’.

FotoHoutkachel bezitters voelen zich beter

Een natuurlijke warmtebron zorgt voor meer balans en kwaliteit van leven, geborgenheid en rust. Iedereen die de knusse warmte van een houtkachel op zijn lichaam heeft gevoeld, wil dit rustgevende gevoel niet meer missen. Een flikkerend vlammenspel, de geur van het bos, het warme licht, de vage gekraak en vooral de rustgevende, diep doordringende straling, die een kachel afgeeft, wordt door veel mensen ervaren als stress verminderend en zeer ontspannend. Mensen raken door de meditatieve werking van een houtvuur snel verlost van de waan van de dag.

Nieuwe eye-openers over houtvuur lees je op de website de Groene Stoker

Meer weten over houtkachels en de mogelijkheden? Klik dan hier

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen