pinterest
Nederlandse Haarden en Kachelbranche NHK

Nederlandse Haarden en Kachelbranche NHK

Bij de zoektocht naar een nieuwe haard is het belangrijk om zekerheid te hebben dat u daadwerkelijk het juiste product aanschaft onder voor u gunstige voorwaarden. De haardenzaak die is aangesloten bij het overkoepelend orgaan Nederlandse Haarden- en Kachelbranche verkoop-installatie (NHK) waarborgt die zekerheid in drie V’s: Vakmanschap, Verantwoordelijkheid en Veligheid.

Vakmanschap

Het gilde van detaillisten (voormalig Sfeerverwarmingsgilde) heeft een passie voor alles wat te maken heeft met vuur in en om het huis. Belangrijker nog: zij moeten voldoen aan strenge eisen. Door regelmatige controles ziet het NHK erop toe dat leden en hun personeel ook kwalitatief up-to-date blijven. Om lid te worden, dient de detaillist te beschikken over het diploma Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen. Deze opleiding heeft de overheid geaccrediteerd. Alleen dit diploma geeft recht op de eveneens door de NHK vereiste erkenning van de Stichting EVIS. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt, nemen de NHK-detaillisten en hun personeelsleden regelmatig deel aan opfriscursussen. De expertise van onze leden kleurt niet alleen hun advies aan u als consument, maar ook de wijze waarop zij een haard of kachel installeren. Het is deze vakbekwaamheid die u vertrouwen geeft.

Verantwoordelijkheid

De NHK-detaillist installeert de door u gekochte haard of kachel altijd zelf of laat dat doen onder zijn verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid strekt zich uit over het gehele proces, van ontwerp tot en met oplevering en nazorg. Een lid van ons gilde verkoopt alleen haarden en kachels van geselecteerde fabrikanten. Zij leveren immers een kwaliteit met dezelfde hoge standaard als die van zijn eigen vakmanschap. Het gaat tenslotte om uw sfeerbeleving. Veiligheid Vakmanschap en verantwoordelijkheid staan beide in dienst van de veiligheid. Om zorgeloos te kunnen genieten van de sfeer die een haard of kachel uitstraalt, moet u aankunnen op de veiligheid ervan. De NHK-detaillist is zich daarvan zeer bewust. In zijn advies aan u speelt het leefmilieu in en rond uw woning dan ook een belangrijke rol. Hij beoordeelt de randvoorwaarden die nodig zijn voor een veilig en zorgeloos genieten. Indien nodig kijkt hij hoe die geoptimaliseerd kunnen worden. Hij installeert alleen een haard of kachel als een duurzaam veilige werking daarvan mogelijk is.

Gegarandeerde Kwaliteit

Door alle accent te leggen op de drie V’s, kan het NHK Gegarandeerde Kwaliteit bieden. Hebt u bij een NHK-detaillist een haard of kachel gekocht waarover u onverhoopt niet tevreden bent? Dankzij de Gegarandeerde Kwaliteit doet een onafhankelijke geschillencommissie dan snel een bindende uitspraak. De branche garandeert dat deze uitspraak vlot en volledig wordt nagekomen. Uw oriëntatie op een gezellige en betrouwbare haard of kachel móet daarom haast wel beginnen in een van de vele showrooms van detaillisten die zijn aangesloten bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche verkoop-installatie

Daarmee kiest u immers verstandig voor sfeerverwarming.

FotoNederlandse Haarden en Kachelbranche NHK

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen