HEAT

Voor de optimale vuurbeleving

Maak maximaal gebruik van de warmte van de inbouwhaard

Wanneer je een haard stookt, komt er veel warme lucht vrij. Deze lucht hoeft niet verloren te gaan, maar kan slim worden gebruikt om andere ruimten te verwarmen. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt.

Maak slim gebruik van de vrijgekomen warmte van je inbouwhaard met designroosters van Heatconnect #inbouwhaard #houthaard #haard #accessoires #roosters #energiebesparend #verwarmen #heatconnect
Haard roosters

Wil jij ook dubbel plezier hebben van de warmte die vrijkomt tijdens het stoken van de houthaard? Dan is het mogelijk om vanaf de confectiekast van de inbouwhaard een flexibele buis te laten trekken door het rookkanaal naar andere ruimtes zoals slaapkamers, de overloop of bijvoorbeeld de badkamer. Door roosters met aansluitstutten in de vloer of wand te plaatsen waar deze flexibele buis op uitkomt, kan je de warmte slim gebruiken om te verwarmen.

Energiebesparend

Door de warmte te geleiden naar andere ruimtes is verwarming hier niet of minder nodig. Deze relatieve gemakkelijke en voordelige installatie kan dus zorgen voor een interessante besparing op je energierekening en zorgt daarnaast voor comfortabele verwarming van een ruimte waar vaak de verwarming niet continue aan hoeft te staan.


Heatconnect biedt een ruim assortiment aan ventilatieroosters. En waarom zou je genoegen nemen met een simpel kunststof rooster, wanneer er prachtige producten zijn die de installatie van uw nieuwe haard tot in de puntjes afwerken?

Installatie door de vakspecialist

Laat je haard wel installeren door een erkend leverancier en informeer of zij met eigen monteurs werken. Installatie kan maar 1 keer goed gaan. Een paar honderd euro besparen door via internetkoopjes een haard aan te schaffen en te installeren door niet gespecialiseerde installateurs, zorgt vaak voor veel kosten naderhand of verminderd stookplezier. Een goede verbranding is van veel factoren afhankelijk: ruimte in huis, verse-luchttoevoer, lengte rookkanaal, omgevingsfacturen als hoogte woning, buren, en natuurlijk een nette en vooral veilige installatie. 

Goedkoop kan dus al snel duurkoop worden. Laat je goed informeren. 

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen