pinterest
Voorjaarsschoonmaak? Vergeet de haard niet!

Voorjaarsschoonmaak? Vergeet de haard niet!

Naast het uitsoppen van keukenkastjes, het wassen van de gordijnen en stofzuigen onder kasten en banken, is het ook een goed idee om de haard en toebehoren onder handen te nemen. Zo kun je de haard veilig blijven gebruiken, ook in het voorjaar.

Het regelmatig reinigen van de haard zorgt ervoor dat je langer plezier kunt beleven aan deze gezellige warmtebron in huis. En in een schone haard komt het vuur beter tot zijn recht.

Na een koude winter waarin de haard volop heeft gebrand, is nu het voorjaar begonnen. Met stijgende temperaturen, meer zonlicht en langere dagen, breekt ook de tijd van de voorjaarsschoonmaak aan. Kalfire, fabrikant van hoogwaardige kwaliteitshaarden, geeft tips en adviezen om ook de haard de nodige aandacht te geven. Want het regelmatig reinigen van de haard zorgt ervoor dat je langer plezier kunt beleven aan deze gezellige warmtebron in huis. En in een schone haard komt het vuur beter tot zijn recht.

Ruit reinigen

FotoVoorjaarsschoonmaak? Vergeet de haard niet!

Zowel bij een hout- als gashaard kan vuilvorming op de ruit ontstaan. De ruit van een houthaard kan het beste gereinigd worden met de as die op de bodem achterblijft na verbranding. Gebruik een vochtige doek, dep deze in de as en maak de ruit met een draaiende beweging schoon. Er bestaan ook speciale ruitreinigers waarmee de aanslag eenvoudig kan worden verwijderd, maar glasreiniger of keramische kookplaatreiniger zijn tevens geschikt. Let wel op krassen; gebruik dus geen schuursponsje maar liever keukenpapier of een poetsdoek.

Sfeerimpressie van de nieuwe Kalfire GP85/50R. Gesloten gashaard optioneel uit te voeren met hybride ledverlichting en Natural Spark Generator

Easy Door System

Kalfire heeft met het innovatieve Easy Door System een eenvoudige oplossing voor het onderhoud en de reiniging van een hout- en gashaard ontwikkeld. Bij een gashaard is de gehele ruit zonder extra gereedschap te verwijderen en terug te plaatsen; het glas heeft een metalen omranding en is voorzien van rubbers ter bescherming tegen krassen. Bij een houthaard wordt de ruit naar voren geschoven of naar voren gekiept, wat de poetsbeurt een snel en gemakkelijk karweitje maakt.

As verwijderen

Bij een houthaard is het goed om een dun laagje as op de bodem te laten liggen. Dit werkt isolerend en beschermt de bodem tegen de hitte van het vuur. De overtollige as kan worden weggehaald met veger en blik of met een speciale aszuiger. Dit is een metalen emmer met stofzuigsysteem. Let wel op dat de as volledig is uitgebrand en afgekoeld om gevaarlijke situaties te voorkomen. Door de as een beetje te besprenkelen met water, krijg je geen aswolk in je kamer. As bestaat voor een groot gedeelte uit mineralen en is dus zeer geschikt als tuinbemesting.

Rookkanaal reinigen

Het reinigen van het rookkanaal van een houthaard dient door een professional gedaan te worden. Een schoorsteenveger kan het rookkanaal schoonmaken en ervoor zorgen dat je veilig kunt blijven stoken.

Onderhoudsbeurt

Iedere gashaard dient periodiek gereinigd worden. In het begin zal het vaker nodig zijn om de ruit te reinigen in verband met onverbrande deeltjes van bijvoorbeeld de keramische houtstammen en/of andere haardvulling. Daarnaast behoeft een gashaard jaarlijks een onderhoudsbeurt door een erkende vakman. Daarmee voorkom je dat stof, vaak de grote boosdoener, ervoor zorgt dat de haard minder goed brandt.

Eco-stand

FotoVoorjaarsschoonmaak? Vergeet de haard niet!

Kalfire gashaard - Fairo Eco GP105/59F

Wist je dat de gashaarden van Kalfire beschikken over een ECO-stand waardoor tot 40 procent minder gas wordt verbruikt? In deze duurzame, energiebesparende stand wordt door middel van een elektronische gasklep afwisselend meer en minder gas naar de haard gevoerd. Zo biedt de ECO-stand de ideale oplossing als je wel de gezellige sfeer van de haard wilt ervaren, maar geen behoefte hebt aan de warmte.

Hybride LED-optie

De gesloten gashaarden van Kalfire die zijn uitgerust met de Prestigebrander, zijn ook verkrijgbaar met een Hybride LED-optie. Door de ledverlichting in de stookbodem van de haard, wordt een natuurlijk gloedbed gesimuleerd. Deze optie zorgt voor een sfeervolle verlichting in de haard, ook als deze niet ontstoken is. 

Over Kalfire

Kalfire is Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden. Het assortiment van Kalfire bevat gas- en houthaarden in 46 modellen met vele opties, waardoor er meer dan 2.000 mogelijkheden bestaan. De op maat gemaakte designhaarden zijn daarnaast voorzien van innovatieve verbrandingstechnieken waardoor deze milieuvriendelijk, duurzaam en zuinig zijn. Met gepatenteerde technologieën, innovatieve technische en esthetische noviteiten creëert Kalfire de beleving van een natuurlijk houtvuur. Ook is het mogelijk om de haard en gemakkelijk op afstand te bedienen via de smartphone of app. Bekijk hier meer voorbeelden van Kalfire haarden

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen