pinterest
Genieten van een haard in een goed geïsoleerde nieuwbouw- of verbouwde woning? Dat kan!

Genieten van een haard in een goed geïsoleerde nieuwbouw- of verbouwde woning? Dat kan!

Heb je een goed geïsoleerde nieuwbouw woning of heb je je bestaande woning net geïsoleerd, maar wil je ook genieten van de sfeer en warmte van een echte haard zonder dat het te warm wordt in de kamer? Zijn er dan speciale aanpassingen nodig? En kan elke haard op ieder kanaal aangesloten worden? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen

FotoGenieten van een haard in een goed geïsoleerde nieuwbouw- of verbouwde woning? Dat kan!

Heat haard via Westerhaard Woudenberg

Haard aansluiten op klein rookkanaal? 

Je wilt verbouwen en je bestaande woning beter isoleren, maar je ontdekt een relatief klein rookkanaal. Geen nood, de serie Heat haarden van Heatconnect biedt de oplossing. Een groot gedeelte van de haarden kan op de oudere rookkanalen ( Ø 150 mm ) aangesloten worden. Er zijn zelfs tunnelhaarden beschikbaar. Uniek, want door deze aansluitoptie blijft ook bij een grotere haard de trek in het kanaal goed en brandt de haard optimaal. Daarbij hebben deze haarden een aslade in de verbrandingskamer, die zorgt voor extra aanvoer van verbrandingslucht onder de haard, waardoor je gemakkelijker kan stoken met minder houtblokken.

Is buitenlucht aanvoer noodzakelijk? 

Nee, maar wel echt aan te raden bij een haard. Om te branden is zuurstof nodig, deze wordt onttrokken aan de ruimte. Ventileren is dus absoluut noodzakelijk. Wil je dat er directe verbrandingsluchtaanvoer van buitenaf plaatsvindt dan heb je bij deze haarden de keuze uit het plaatsen van een onder- of achter aanvoer. Dat kan via een aansluiting via de buitenmuur of naar de kruipruimte. Zonder voldoende zuurstof geen volledige verbranding, dus zeker een overweging waard. 

FotoGenieten van een haard in een goed geïsoleerde nieuwbouw- of verbouwde woning? Dat kan!

3-zijdige liftdeurhaard  3-zijdig 882LE21

Wordt het niet te warm in de kamer?

Je wilt genieten van comfortabele warmte en naar een sfeervol vuur kunnen kijken, maar wordt het niet te warm in de kamer? Door het unieke Double-spin systeem in de Heat inbouwhaarden, bereiken deze haarden een zéér hoog rendement met een minimale uitstoot. Bij verbranding met zowel laag als hoog vermogen wordt er altijd een optimale verbranding bereikt, waardoor besparing en milieuvriendelijkheid hand in had gaan. 

Dit betekent een stabiele verbranding, zelfs bij verschillende hoeveelheden brandstof, (zeer) lage vermogens en een hoog rendement. Door de lage vermogens ondervind je minder stralingswarmte, waardoor de ruimte minder snel warm wordt, en je dus gewoon lekker kan stoken.

Wil je daarnaast de opgebouwde warmte nog opslaan om later (bijvoorbeeld 's nachts ) de ruimte geleidelijk te blijven verwarmen, dan is het plaatsen van een accumulatieset absoluut een aanrader. 

FotoGenieten van een haard in een goed geïsoleerde nieuwbouw- of verbouwde woning? Dat kan!

Accumulatieset

Een accumulatieset wordt tijdens het inbouwen weggewerkt op het toestel. Tijdens het stoken wordt de warmte opgeslagen in de stenen. Wanneer je stopt met stoken, komt de opgebouwde warmte langzaam vrij en verwarmt de ruimte aangenaam. Hierdoor kan je zelfs gemakkelijk besparen op de energierekening.

Kortom: voor iedere locatie een passende haard. Informeer bij de vakspecialist welke haard in jouw ruimte en inbouwsituatie past. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen