pinterest
Genieten van een gashaard zonder gasaansluiting

Genieten van een gashaard zonder gasaansluiting

Nederland gaat van het gas af. Nieuwbouwwoningen worden steeds vaker gasloos opgeleverd. Veel mensen zullen zich afvragen of het nog verstandig is om een gashaard aan te schaffen. We kunnen je geruststellen, want de meeste gashaarden zijn ook geschikt voor propaangas en kunnen daarom zonder gasaansluiting branden.
Het gas wordt dan niet via een gasleiding, maar via slim geschakelde gasflessen naar de gashaard geleid. Zo kun je ook zonder aardgas onbezorgd blijven genieten van de warmte en sfeer van de gashaard van jouw keuze. En dat al voor minder dan € 4,- per avond!

Gashaard in gasloze woning

FotoGenieten van een gashaard zonder gasaansluiting

Gashaard Maestro 105-3 Eco Wave - DRU

Een groot deel van het assortiment gashaarden is ook voor propaan verkrijgbaar. Laat je goed informeren door de erkende haardenspecialist welke haarden hiervoor geschikt zijn. Hij kan je bovendien informeren over de installatie en het verwachte verbruik van jouw haard.

Hoeveel propaangas verbruikt een haard?

FotoGenieten van een gashaard zonder gasaansluiting

Gashaard Kalfire  GP 80-55C

Het verbruik van propaan verschilt per model. Bovendien hangt het ervan af hoe intensief de haard gebruikt wordt. Een gashaard gebruikt gemiddeld 0,5 kilogram per uur op vol vermogen. In de praktijk wordt de haard echter maar kort op vol vermogen gebruikt. Zodra een aangename temperatuur is bereikt, zal de haard al snel op een lager vermogen worden gezet. Het gemiddeld verbruik van de haard zal hiermee ongeveer 300 gram per uur zijn.

Slim systeem voor propaanflessen

Voor circa 50 gezellige avonden (één seizoen) met zo'n 140 branduren volstaan 4 flessen van 10,5 kilogram. Dit betekent echter niet dat je ook 4 keer per seizoen de gasflessen moet wisselen. De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) en Primagaz hebben samen een innovatief systeem ontwikkeld dat bestaat uit 4 slim geschakelde compacte en handzame gasflessen van 10,5 kg. Deze gasflessen zijn 2 om 2 onderling met elkaar verbonden.

FotoGenieten van een gashaard zonder gasaansluiting

Het systeem bestaat uit 2x2 geschakelde propaanflessen van 10,5 kg per stuk, die aan elkaar zijn gekoppeld. Is de ene groep gasflessen leeg, dan schakelt het systeem automatisch over naar de volgende groep. Overschakeling wordt automatisch geregistreerd en online gemeld. Jouw gasleverancier plant vervolgens een afspraak om de lege flessen te verwisselen voor volle. Dankzij dit systeem kun je onbezorgd van jouw gashaard blijven genieten.

Opslag van propaanflessen

Je mag 4 geschakelde flessen gewoon thuis plaatsen. De opslag van gasflessen is echter wel aan regels gebonden. Propaan is zwaarder dan lucht en stroomt naar de laagste plaats. Houd dus rekening met een goede ventilatie en plaats de flessen niet in de buurt van putdeksels of kelderramen. De propaanunit wordt bij voorkeur buiten geplaatst. Bijvoorbeeld in een geventileerde schuur of een speciale opslagkast.

Bron: NHK

FotoGenieten van een gashaard zonder gasaansluiting

Gashaard Maestro 75 XTU Eco Wave - DRU

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen