pinterest
Een gashaard als roomdivider

Een gashaard als roomdivider

Ben je van plan om een gashaard in je woning te installeren? Denk dan ook eens aan de mogelijkheid om de haard als roomdivider te plaatsen. Een haard als ruimteverdeler is niet alleen comfortabel en sfeervol, het geeft je ook de kans om een droominterieur te creëren. Zo ontdekten ook Jan en Carina bij de verbouwing van hun droomhuis. Lees hieronder hoe ze tot hun keuze kwamen...

FotoEen gashaard als roomdivider

 Kalfire GP85/50R gashaard roomdivider 

Een musthave

Toen Jan en Carina gingen verhuizen, stond de keuze voor een gashaard al vast. Ze waren namelijk al bekend met de vele voordelen van een gashaard. Jan: “We zijn de warme gezelligheid en sfeer die een haard met zich meebrengt zo gewend dat we die ook in ons nieuwe huis wilden laten terugkomen. We kozen opnieuw voor een gashaard vanwege het gemak ervan en omdat het vuur nauwelijks van een echt houtvuur verschilt.”

FotoEen gashaard als roomdivider

Keuzes

In eerste instantie wilde het stel een gashaard tegen de wand. Maar omdat de opening van de bestaande schoorsteen niet boven de schouw bleek te zitten, maar zich onverwachts 70cm van de wand bevond, werd de wandinstallatie een complexe optie. Daarom werd de hulp van een haardenspecialist ingeschakeld en die kwam met plan B.

Jan vertelt: “We hebben onze verwachtingen gedeeld met haardenspecialist Geerts en zij hebben dit voor ons vertaald in een haalbaar plan. Ze hebben ons geadviseerd om het idee van een wandhaard los te laten en een roomdivider gashaard (GP85/50R) te overwegen. Dat is het dan uiteindelijk ook geworden.”

Om tot het gewenste resultaat te komen, werden drie elementen op elkaar afgestemd: de huidige situatie en ruimte, de wensen van Jan en Carina en de functionele mogelijkheden van de woning. Op basis daarvan werden verschillende mogelijkheden voorgesteld. Stefanie Geerts: “Als haardenspecialist bekijken we altijd eerst de situatie van de klant. Dit proberen we zo volledig mogelijk te doen via een verkennend gesprek en onderzoek van de bestaande situatie. Vervolgens brengen we alles in kaart om tot een mooie én snelle installatie over te gaan. Hierbij vinden we het belangrijk dat alle partijen op de hoogte zijn van alle stappen. Daarom werken we met een gedetailleerd plan.”

Streling voor het oog

FotoEen gashaard als roomdivider

Het resultaat bleek mooier dan Jan en Carina durfden te hopen. “Ik moet eerlijk zijn dat ik eigenlijk niet zo te vinden was voor een roomdivider. Maar dit bleek wel de beste, voordeligste en vooral veiligste oplossing. Nu moet ik toegeven dat de roomdivider een zeer goede beslissing is geweest. Spijt heb ik er zeker niet van! Integendeel, ik zou het zo opnieuw doen en ik zou het iedereen aanraden.” zegt Jan.

De gashaard GP85/50R van Kalfire zorgt voor extra gezelligheid, warmte en sfeer in elke hoek van de woonkamer. Jan en Carina kunnen nu vanuit zowel de woonkamer, de eetkamer en keuken genieten van de vuurbeleving. Dat was niet mogelijk geweest als ze voor een fronthaard of 3-zijdige haard tegen de muur hadden gekozen.

Afwerking

FotoEen gashaard als roomdivider

De roomdivider sluit ook goed aan bij de strakke, landelijke stijl van het interieur. Met matching materialen en een passend lichtplan vormt de haard een volledig geheel met alle ruimtes. Geerts: “Dankzij de materialenstudie hebben we het juiste materiaal kunnen selecteren zodat de roomdivider gashaard perfect in het plaatje past en aansluit bij de huidige stijl van de ruimtes. Daarnaast heeft de lichtstudie het project naar een nog hoger niveau gebracht. Op de juiste plaatsen werd verlichting toegevoegd voor een ultieme vuurbeleving.” 

Wil je meer weten over een gashaard als roomdivider? Download hier de online brochure van Kalfire Fireplaces en/of bezoek een haardenspecialist in de omgeving om de mogelijkheden te bespreken.

Met speciale dank aan: Kalfire & haardenleverancier Geerts

Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen