pinterest
De voordelen van een gashaard

De voordelen van een gashaard

Ben je op zoek naar een gashaard of een gasgestookte kachel? Gemak dient de mens en om met één druk op de knop de kamer van een heerlijk haardvuur te voorzien is natuurlijk ideaal. De eenvoud van het stoken is een groot voordeel van gas. En met alle mooie ontwerpen en moderne technieken is een gashaard tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van  een houthaard. Gas heeft zo z'n voordelen.

Alles over het stoken van een gashaard

Stoken op gas is schoon, makkelijk en veilig: er kunnen immers geen vonken uit het vuur spatten en zo snel als het vuur aan is, is het ook weer uit. Eén druk op de knop is voldoende om het vuur te regelen of de haard aan of uit te zetten. Dat verklaart meteen het succes van deze populaire brandstof. Gemak dient de mens en afstandsbedieningen waarmee dat vanuit de luie stoel kan, zijn tegenwoordig vaker regel dan uitzondering. Voor het vuurbeeld hoef je het niet te laten. Dankzij innovatieve technieken laten de meeste gashaarden en -kachels een levendig vlammenspel zien dat vaak niet van echt houtvuur te onderscheiden is. Of je nu voor keramische houtstammen, imitatiedennenappels, -kolen of een strak kiezelbed kiest.
Gastoestellen zijn goed regelbaar en daardoor erg efficiënt, aangevuld met moderne technieken kan de besparing ten opzichte van conventionele gashaarden fors oplopen. In voor- en najaar kan de cv-ketel gewoon op laag blijven, de gashaard zorgt voor voldoende warmte waardoor er op de totale gasrekening bespaard wordt.

Een gashaard aansluiten

Voor gastoestellen is uiteraard een gasaansluiting nodig, maar omdat aardgas in ons land de meest gebruikte brandstof is, is de kans groot dat er een aansluiting aanwezig is. Is dit niet het geval, dan zijn er nog gashaarden die geschikt zijn voor propaangas. Voor gashaarden en kachels is verder een rookkanaal vereist dat uitkomt boven de nok van het dak. Bij gesloten gaskachels kan het gecombineerde luchttoevoer- en rookafvoerkanaal ook in de gevel uitmonden. Zo’n concentrisch rookkanaal is dé oplossing voor plaatsen waar geen rookkanaal mogelijk is. Er zijn zelfs gesloten gaskachels waarvoor helemaal geen afvoer nodig is; de rookgassen worden met behulp van een katalysator gezuiverd en in de ruimte teruggeblazen. Voorwaarde is wel dat de juiste ventilatie aanwezig is, omdat er heel veel vocht bij vrijkomt.

Voorbeelden van gashaarden

Ben je op zoek naar inspiratie voor een gashaard in jouw interieur? Kijk dan naar eens naar ons STIJLBOEK: VOORBEELDEN VAN GASHAARDEN   of bij "product in beeld". Voor nog meer inspiratie over gasgestookte toestellen zijn er onze Pinterest borden. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoDe voordelen van een gashaard
Helex hoekhaard

FotoDe voordelen van een gashaard
Inzethaard gasgestookt via Wanders

FotoDe voordelen van een gashaard
Ondiepe inbouwhaard - ontwerp Piet Boon via Tulp

FotoDe voordelen van een gashaard

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen