Focus

Create beyond convention

Design haarden achter glas

Met de glas-uitvoeringen van de Domofocus en Ergofocus, twee symbolische modellen van FOCUS, is er een nieuwe familie van eco- efficiënte haarden met glasvenster geboren waar je je ogen niet vanaf kunt houden. 

Sinds de herfst van 2021 is de iconische hangende- en draaiende Gyrofocus al verkrijgbaar met glas. De nieuwe uitvoering van deze schitterende haard werd al snel door een jury van deskundigen op het gebied van milieu, Ecodesign en duurzaamheid uit de wereld van architectuur en design bekroond als eco-verantwoord design product*. Hiermee kan de stempel 'duurzaam' aan de houtgestookte haard worden toegevoegd.

3 X Ecodesign gecertificeerde design haarden

Het winnen van deze prijs is een bevestiging dat het Focus is gelukt haar houtgestookte haarden te transformeren tot houthaarden van deze tijd (en van de toekomst) met energieprestaties en eco- verantwoordelijkheid, zonder concessies te doen aan het design. Er zijn nu drie Ecodesign gecertificeerde modellen met glas. Gyrofocus en Domofocus voldoen volledig aan de hoogste Europese normen en regelgeving. Ergofocus is nog in het proces voor goedkeuring.

Ergofocus design haard. Hanghaard van Focus met glasvenster #designhaard #haard #hanghaard #focus #haard #interieur #architectuur #interieurarchitectuur

Ergofocus met glasvenster

Het originele design van Ergofocus en van Domofocus zijn volledig hetzelfde gebleven. De Ergofocus heeft nog haar ergonomische vorm en de Domofocus heeft dezelfde rondingen én ze hebben beide nog de unieke mogelijkheid om 360° te draaien. Net als bij de Gyrofocus zorgt een ingenieus glazen schuifvenster voor goed zicht op het vuur, zonder gevaar voor rondvliegende vonken.

Domofocus design haard. Hanghaard van Focus met glasvenster #designhaard #haard #hanghaard #focus #haard #interieur #architectuur #interieurarchitectuur

Domofocus met glasvenster

Bij de haarden is de verbrandingskamer onderdeel van het design. Deze lastige uitdaging voor de ontwerpers is nog veel complexer geworden met de ambitie om de haarden te sluiten en ze echte energieprestaties te laten geven, waardoor ze eco-efficiënt worden. De organische vormen van deze iconische modellen waren in eerste instantie namelijk niet geschikt voor deze dubbele technologische uitdaging. Een proces dat 10 jaar geleden is ingezet en heeft geleid tot de nieuwe collectie haarden achter glasvenster.

Gyrofocus design haard. Hanghaard van Focus met glasvenster #designhaard #haard #hanghaard #focus #haard #interieur #architectuur #interieurarchitectuur

Gyrofocus met glasvenster

Meer weten over deze haarden? Download hier de digitale brochure en bezoek de website focus-fireplaces.com voor meer informatie en een verkooppunt in de buurt.

* De Archiproducts Design Awards (ADA)-jury, bestaande uit deskundigen op het gebied van milieu, Ecodesign en duurzaamheid uit de wereld van architectuur en design, beloonde producten die zich weten te onderscheiden door het gebruik van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen, een productie met weinig vervuilende emissie en de inzet om een minimale impact op het milieu te garanderen gedurende de hele levenscyclus van het product.

Er waren meer dan 100 genomineerden wereldwijd voor de speciale vermelding voor Duurzaamheid. De Gyrofocus Glas heeft zich onderscheiden door haar innovatievermogen, high-technology en vooral door haar legendarische design, dat nu even eco-efficiënt als duurzaam is.

BROCHURE AANVRAGEN

Focus Creation -
Focus Creation

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen