pinterest
Fijnstofvrij houtstoken met een speksteenkachel met fijnstofafscheider

Fijnstofvrij houtstoken met een speksteenkachel met fijnstofafscheider

Houtenergie wordt als belangrijke factor gezien om de Europese doelstellingen inzake hernieuwbare energie te halen, maar er wordt voor ons klimaat ook gestreefd naar een zero fijnstof uitstoot. Fijnstofvrij houtstoken kan dus het klimaat helpen redden, zonder de luchtkwaliteit te bedreigen. En daarom hebben wij goed nieuws, want met de innovatieve fijnstofafscheiders in de kachel is het tegenwoordig mogelijk om fijnstofvrij* de kachel te stoken!

FotoFijnstofvrij houtstoken met een speksteenkachel met fijnstofafscheider

Fijnstofafscheider 

Fijnstofvrij hout stoken is een combinatie van de beste technieken in houtverbranding. Cruciaal daarbij is het gebruik van de moderne elektrostatische fijnstofafscheiders. Stoken zonder fijnstof uitstoot is bijvoorbeeld mogelijk door een combinatie van een massieve speksteenkachel met automatische Senso luchtsturing, een modern rookkanaal, droog brandhout aangemaakt volgens de juiste stook-methode en de nieuwste elektrostatische fijnstofafscheider

Gratis fijnstof afscheider ter waarde van € 1.960 bij aankoop van een Tulikivi speksteenkachel bij Dutry & Co

Om het fijnstofvrij houtstoken zo snel mogelijk in gang te zetten, biedt Dutry & Co tot eind oktober een gratis fijnstofafscheider Airjekt van het Duitse Kutzner+Weber bij elke moderne Tulikivi speksteenkachel. Deze fijnstofafscheider is een belangrijk sluitstuk op de accumulerende speksteenkachels. De kleine hoeveelheid fijnstof die de massieve speksteenkachels nog produceren, wordt door de innovatieve afscheider volledig afgezet op de wand van het rookkanaal. Bij het schoorsteenvegen wordt het vervolgens gemakkelijk als roet verwijderd.

FotoFijnstofvrij houtstoken met een speksteenkachel met fijnstofafscheider   FotoFijnstofvrij houtstoken met een speksteenkachel met fijnstofafscheider
De Airjekt elektrostatische fijnstofafscheider

Fijnstof afscheiders zijn veel efficiënter dan algemeen gedacht wordt, zeker wanneer ze zo laag mogelijk op het rookkanaal en dichtbij het verbrandingstoestel worden geplaatst. Meer informatie over de actie en over fijnstofvrij houtstoken op fijnstofvrij.com.

* Het is uiteindelijk aan de overheid om te besluiten of dit de benaming “fijnstofvrij” waard is, net zoals het bijvoorbeeld in “alcoholvrij” bier 0,5 % alcohol toestaat, of 0,5g suiker per 100g “suikervrije” voeding.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen