Faber Haarden specialist in gashaarden & elektrische haarden

Faber Haarden bestaat al ruim 170 jaar en dat is uniek. De haardenspecialist is al jaren marktleider in de haardenbranche en staat bekend als producent van de eerste gaskachels en design haarden. Ook ontwikkelde Faber al in 1996 de gesloten gashaard; een innovatie voor de beter geïsoleerde woningen. Lees hier meer over de innovatieve haarden van deze haardenspecialist.

De haarden van Faber

Faber Haarden heeft een grote stijlvol ingerichte showroom in Heereveen voor het publiek, waar achter de schermen wordt hard gewerkt aan de innovatie van haarden. Zo heeft Faber bijzonder geavanceerde elektrische haarden, en gashaarden met een speciale brander, die in combinatie met de onlangs ontwikkelde I.T.C. App voor 70% besparing op je verbruik kan realiseren.

Gashaard Faber 4Seasons Premium. De eerste gashaard die zowel open als dicht gestookt kan worden

Elektrische haarden specialist

De vraag naar haarden zonder warmte wordt steeds groter. De oplossing hiervoor is ook bij Faber te vinden. Faber is sinds 2000 onderdeel van de Ierse Glen Dimplex Group. Wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming. Hier worden de elektrische haarden samen met Faber ontwikkeld. Deze haarden branden op water(!) en zorgen voor revolutionaire vlammen. In combinatie met de gloeiende houtstammen een zeer realistisch vuurbeeld zonder warmte afgifte.

Elektrische haard met waterdamp van Faber - Opti-myst
Foto: Faber elektrische haard

Design

Faber werkt nauw samen met diverse ontwerpers: Jan des Bouvries, Kees Marcelis en recent is een samenwerking aangegaan met Osiris Hertman. Daarnaast is designer Elze Sennema sinds 1997 verbonden aan Faber. Hij ontwierp zowel gashaarden maar ook elektrische haarden voor Faber. Ook is het ontwerp van de afstandsbediening van zijn hand.

Faber kachel Andor design Elze Sennema
Foto: Gaskachel Andor

Meer weten? Vraag informatie aan of neem contact op met een verkooppunt in de omgeving


PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen