pinterest
Energiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Energiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Met een pelletkachel verwarm je je huis met duurzame energie. Een pelletkachel lijkt qua looks op een houtkachel, maar is veel energiezuiniger. Het kacheltje verbrandt houtpellets van samengeperst houtafval en levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 490 euro per jaar. 

Moderne pelletkachels

De argumenten voor het gebruik van houtpellets wegen zwaar door: lage stookkosten, een hernieuwbare (onuitputtelijke) brandstof en een bijzonder hoog gebruiksgemak vergeleken met houtblokken. Ieder jaar verschijnen er nieuwe pelletkachels, die in uiterlijk volledig aansluiten bij de hedendaagse interieurstijlen en nog meer zijn verbeterd in prestaties. Met mooi vlambeeld en aangepast aan de Europese normen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst! We zetten een paar mooie, nieuwe modellen voor je op een rij.

Pellets van MCZ

De nieuwe MCZ pelletkachels voldoen met de luchtdichte structuur voldoet ruimschoots aan de behoeften van de hedendaagse woningen. Deze nieuwe A-label kachels zijn al helemaal aangepast aan de strenge beperkingen volgens de Europese energienorm – Ecodesign 2022. Een reeks kachels met zachte, vrouwelijke rondingen, die nog eleganter worden door de stalen of keramische bekleding in verschillende kleuren.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

De MCZ Curve (8 kW C.A.) behoort tot de eerste telgen binnen dit nieuwe gamma van MCZ. De compleet vernieuwde branderkamer is dieper en hoger, om de natuurlijke bewegingen van de vlammen nog beter tot zijn recht te laten komen. In combinatie met de grote ruit zorgt dit voor een uniek vlammenbeeld.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Ook pelletkachel Halo (8 kW AIR) heeft een vernieuwde branderkamer. Dankzij de functie NO AIR kan de ventilator van deze toestellen uitgeschakeld worden, voor een fluisterstille werking. De branderkamer van deze reeks is 100% luchtdicht (hermetisch gesloten) maar de kachel kan zijn zuurstof ook van buiten halen. Zo verbruikt hij geen schone lucht uit uw woonkamer.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Wat ook niet onbelangrijk is: de nieuwe MCZ kachels, zoals deze MCZ Mood  (8 kW AIR), hebben een ruim reservoir van 20 kg en een aanzienlijke rendement van 90,3%. Voor meer comfort in je woning,  een verdubbelde autonomie en een lager brandstofverbruik. 

Pelletkachel voor een landelijk/klassiek interieur

Hou je meer van een landelijk of klassiek interieur en vind je de moderne modellen daar niet echt in passen? Dan is de nieuwe Deco pelletkachel van MCZ ongetwijfeld het overwegen waard. Dit compacte model (slechts 80 cm hoog) uit gietijzer is uiterst geschikt voor plaatsing onder een siermantel. De Deco werd daarom standaard uitgerust met een bovenaansluiting van Ø 100 mm, maar kan optioneel ook voorzien worden van een achteraansluiting.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

De brede branderpot van de Deco zorgt voor een groot en aangenaam vlammenbeeld, de convectieventilator kan uitgeschakeld worden voor een stillere werking.

Het mooiste vlammenbeeld

De nieuwe pelletkachels van Austroflamm hebben het meest bewonderenswaardige vlammenbeeld op de pelletmarkt door een stabiele en hoge vlam, een ware streling voor het oog. Een intelligente en doordachte techniek zorgt ervoor dat de pelletkachels op een bijzonder stille manier kunnen functioneren, zodat geen enkel geluid je gezellige avond bij het haardvuur kan verstoren.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Één druk op de knop

Genieten van een echt mooi pelletvuur kan na één eenvoudige handeling: een lichte aanraking van het touch screen scherm is voldoende om de pellettoevoer op gang te brengen en het toestel zorgt daarna volledig automatisch voor de ontbranding. Een tweede manier om het vuur te starten, is met een eenvoudige druk op de afstandsbediening. Wie graag nog een stapje verder gaat, kan de PelletControl App activeren op zijn smartphone (iOS en Android). Zo kan je het toestel ook op afstand aansturen. Zo zorg je voor een gezellig, warm huis bij thuiskomst.

De Austroflamm pelletkachels voldoen aan alle Europese normen. Sterker nog: de verbranding is dusdanig schoon dat deze toestellen de verplichte normen zelfs overstijgen. En wat nog beter is: de ruit blijft ook echt schoon, waardoor je geniet van minder onderhoud en meer vlammen.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Net zoals zijn design is ook het bedieningsconcept van de Clou van Austroflamm uniek: met een draaiknop kan het toestel gestart, ingesteld en tot slot ook weer uitgeschakeld worden. Eenvoudiger kan haast niet, echt kinderspel.

FotoEnergiezuinige pelletkachels: de nieuwste modellen op een rij

Pelletkachel Ben van Austroflamm heeft afgeronde vormen en een moderne, bruisende uitstraling. De bekleding in geperforeerd staal of inox, of zelfs in gezandstraald beton, versterken zijn dynamiek nog meer. Ondanks al zijn intensiteit blijft de Ben toch stil en zijn vlammen zacht en rustgevend – pure ontspanning. Met alle voordelen van een Austroflamm pelletkachel!

Meer voorbeelden van energiezuinige pelletkachels bekijken? Klik dan hier...

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen