ECO design kachels en haarden

Ben je van plan een houtkachel of houthaard te kopen? Vanaf 2020 moeten in Nederland kachels en haarden voldoen aan de strenge eisen van de Europese Unie voor luchtkwaliteit en energieverbruik. Dat betekent dat haarden en kachels een schone en geavanceerde verbranding moeten hebben met minimale emissie uitstoot. Wanneer ze voldoen aan deze eisen, dragen ze het ECOdesign label.

Inzethaard ecodesign Stovax Elise 680 Edge

Inzethaard ecodesign Stovax Elise 680 Edge

Ontwikkeld voor het milieu

Dankzij de focus om de uitstoot te verlagen tot een absoluut minimum, zijn de ECO design kachels en haarden zeer efficiënt in verbruik. Vergeleken met een traditionele open haard gebruikt zo'n toestel 70% minder hout en 20% minder dan een standaard houtkachel of haard. Kortom de kachels en haarden die voldoen aan de ECOdesign hebben een hoge warmteafgifte, lage uitstoot met behoud van een gezellig vlammenspel. Hout van een lokale duurzame plantage is een goede hernieuwbare en carbon neutrale warmtebron

Voorbeelden van ECOdesign kachels en haarden

De ECO houtkachels en houthaarden van Stovax voldoen aan de strenge vereisten voor luchtkwaliteit en energie-verbruik op basis van de ECOdesign richtlijnen. Er zijn verschillende toestellen voor alle soorten interieurstijlen. We zetten een aantal voorbeelden voor je op een rij:

Ecodesign houtkachel Sheraton 5 van Stovax #ecodesign

Ecodesign houtkachel Sheraton 5

De Sheraton houtkachel is een nieuw product in het assortiment van Stovax. De kachel heeft een stijlvolle klassieke uitstraling door de gietijzeren deur en voldoet aan de ECO design richtlijnen. Achter het klassieke uiterlijk van de Sheraton 5 schuilt  een innovatief en zeer efficiënt verbrandingssysteem met lage emissies. De Sheraton is een kachel met een klassiek karakter en past in zowel een landelijk als een modern interieur en is verkrijgbaar in twee afmetingen en met langere poten.

Stovax inzethaard ECOdesign houthaard Elise 680 Edge

Stovax inzethaard ECOdesign houthaard Elise 680 Edge

De Elise inbouwhaard is een simplistische inbouwhaard met een innovatief en efficiënt verbrandingssysteem, zodat het minder hout nodig heeft met dezelfde warmteafgifte en minimale emissies. Hierdoor voldoet de haard aan de Europese ECO design richtlijnen. De Elise is verkrijgbaar met een vlakke stookbodem voor hout of als een multifuel met schudrooster

Stovax kachel ECOdesign Elise Glass 540T multifuel

Stovax kachel ECOdesign Elise Glass 540T multifuel

De Elise 540T multifuel kachel van Stovax is een smalle uitvoering in portret uitvoering. Hierdoor geeft deze kachel een prachtige hoge vlam. Deze Elise 540T is verkrijgbaar als een inbouw/inzet kachel met een keuze uit drie- of vierzijdige frames.deze mooie kachel is voorzien van Airwash en Cleanburn technologie. Dit is een luchttoevoersysteem dat zorgt voor een maximaal rendement, een efficiënte verbranding en minimale uitstoot van emissies.

Ecodesign houtkachel Stovax Elise 540

Ecodesign houtkachel Stovax Elise 540

Al deze efficiënte ECOdesign houtkachels en haarden zijn de voorlopers in de toekomst van houtstoken. Bekijk hier meer voorbeelden.

Wil je meer weten over de ECOdesign haarden en kachels van Stovax? Download dan hier de online brochure

Stovax

EEN UITGEBREID AANBOD VAN KACHELS EN HAARDEN

Download de brochure

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen