De duurzame haarden van Faber

De vraag naar duurzame alternatieven voor de open haard haard neemt toe. Dat heeft met het milieu te maken, maar ook met een veilige, comfortabele woon- en werkomgeving. Faber sluit hierbij aan en werkt mee aan een steeds duurzamere wereld, waarin genieten van een inbouw-sfeerhaard blijft. De haarden specialist heeft al 175 jaar ervaring op het gebied van productontwikkeling.

MatriX-serie uitgebreid met hybride en elektrische versies

Faber matrix elektrische haarden 

De MatriX-sfeerhaarden vormen de kern van het Faber-programma. Naast de brede keuze in modellen en uitvoeringen heeft de MatriX-serie een variatie in keuze aan brandstoffen: aardgas, (bio-) propaan, volledig elektrisch en de hybride combinatie gas-elektrisch. Vanaf deze winter komen daar modellen bij in de MatriX-serie met elektrische én hybride modellen in de twee meest gevraagde afmetingen, namelijk de 800 en de 1050 brede varianten. Ze zijn direct leverbaar en in vier verschillende zichtversies te verkrijgen.

Vuurbeleving en sfeer

Faber matrix model 

De hybride en elektrische haarden van de MatriX zijn de afgelopen jaren door Faber ontwikkeld met het oog op moderne en toekomstgerichte woningbouw. Beide versies hebben unieke voordelen ten opzichte van de huidige gas- en houthaarden. En belangrijk, zonder dat dit ten koste gaat van de een pure vuurbeleving en sfeer van een houtvuur. In de innovatieve hybride uitvoeringen van de MatriX worden gasvlammen en LED-licht gecombineerd tot een opvallend sfeervol vuurbeeld van brandende en opgloeiende houtstammen en as. En dat is perfect voor iedereen die bewust wil genieten van een royaal haardvuur en woont in een goed geïsoleerde woning. 

Driedimensionaal vlampatroon

Faber Matrix haarden

De nieuwste elektrische uitvoeringen van de MatriX - e-MatriX Mood - werken als volgt: door de combinatie van opwervelende koudwaternevel en geavanceerde LED-verlichting boven en onder in de haard ontstaat een realistisch vlambeeld. Deze techniek zorgt voor een écht driedimensionaal vlampatroon en een warmgloeiende vuurbed dat zich van alle kanten laat bekijken. En het bijkomende voordeel is dat de uitstoot nihil is. Zowel de verlichting als het het vuurpatroon zijn in te stellen via de app. Een schoorsteen is niet nodig, omdat de koudwaternevel onschadelijk en warmtevrij is, en dus veilig. In plaats van aardgas is alleen een stopcontact nodig, plus een geringe hoeveelheid kraanwater. Dit maakt dat de e-MatriX vrijwel overal is in te bouwen. De e-MatriX werd door Faber geintroduceerd in 2017 en is sindsdien voortdurend verbeterd.

Toekomstbestendig

Faber matrix haarden 

De bovengenoemde ontwikkelingen maken Faber grensverleggend. De MatriX hybride en elektrische haarden zijn nieuwe ontwikkelingen die volwaardige alternatieven voor een gas of houthaard vormen. En dat past helemaal in het huidige tijdsbeeld.

Meer weten over de mogelijkheden van een Faber haard? Download hier de brochures en stel zelf jouw ideale haard samen. Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen