Duurzaam verwarmen & subsidie met een pelletkachel

Duurzaam verwarmen & subsidie met een pelletkachel

Duurzaam verwarmen met een pelletkachel is milieubewust en goed voor je portemonnee. Pelletkachels hebben de sfeer en looks van een houtkachel, maar branden op houtpellets van samengeperst houtafval. Daardoor hebben ze het gebruiksgemak van een gashaard met afstandsbediening. Deze kachels zijn heel energiezuinig en dat is één van de redenen dat je op veel pellet kachels subsidie kan krijgen; minimaal €500,- Dat is toch zeker de moeite waard!

Duurzame energie

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ wordt door de overheid duurzame energie gepromoot, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland. Lees hieronder meer...

Duurzaam je huis verwarmen met een pelletkachel van Nordic Fire met subsidie #duurzaam #verwarmen #pelletkachel #haard

Nu er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing, kan je minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel ontvangen, zoals bijvoorbeeld op pelletkachel Natura van Nordic Fire (foto). Deze moderne pelletkachel is fluisterstil, heeft een fantastisch ‘houtvuur’ en is perfect regelbaar met een uitgebreide afstandsbediening.

Wat houdt de subsidie regeling in?

Duurzaam je huis verwarmen met een pelletkachel van Nordic Fire met subsidie #duurzaam #verwarmen #pelletkachel #haard
Je kan voor geselecteerde pelletkachels van verschillende merken subsidie aanvragen, die je ontvangt na aankoop èn betaling. Je mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen. De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. Voor cv pelletkachels is het minimum subsidiebedrag € 1400,- Let op dat subsidies kunnen wijzigen en dat deze bedragen niet gegarandeerd kunnen worden. Foto: pelletkachel Rossi 70 met subsidie

De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning.

Duurzaam je huis verwarmen met een pelletkachel van Nordic Fire met subsidie #duurzaam #verwarmen #pelletkachel #haard

De temperatuur van een pelletkachel is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en je hebt er geen omkijken meer aan. De pelletkachel doet de rest. De kachel ontsteekt automatisch op het vooraf ingestelde tijdstip, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is. Foto: pelletkachel Arya met subsidie.

De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar. Dat maakt de kachel ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning.

Bekijk hier meer voorbeelden van pelletkachels

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief