Designklassieker Gyrofocus te bewonderen

De Gyrofocus, de allereerste creatie van Focus de internationaal bekende ontwerper van open haarden, is te bewonderen op de Interieur, de beurs voor Design in Kortrijk. Deze beurs staat bekend om haar strenge selectiecriteria voor hedendaags design en een avant-gardistisch karakter. Met zijn wereldwijde unieke look en zijn revolutionaire rondingen is de Gyrofocus uiteraard van de partij op Interieur.

Gyrofocus Australie | Focus

Gyrofocus in Australië

Designklassieker

Dominique Imbert veranderde met het ontwerp van de Gyrofocus vanaf 1968 radicaal en voorgoed het concept van een open haardvuur. De Gyrofocus is de eerste haard die ‘hangt’ en 360 graden kan draaien. Het ontwerp werd daarmee een echte designklassieker. Het is daarom ook eigenlijk geen toeval dat dit product al verschillende prijzen in de wacht sleepte, waaronder de International Design Award in Helsinki (2010) en de titel van “mooiste voorwerp ter wereld” in de Italiaanse wedstrijd Pulchra. Bovendien classificeerde Schöner Wohnen dit model bij de grootste designklassiekers van de twintigste eeuw en werd de Gyrofocus tentoongesteld in het Musée d’Art Contemporain van Bordeaux in 1996, in het Centre National d’Art Contemporain van Grenoble in 1997, en in het Guggenheim in New York in 1998.

Gyrofocus in Guggenheim New York   Gyrofocus particulier | Focus

Gyrofocus in Guggenheim New York                                      Gyrofocus in particuliere woning in Frankrijk

Architecturale projecten

“Ik heb het enorme genoegen mogen ervaren om de vrucht van mijn verbeelding te zien groeien en mijn creatie de deur van mijn atelier te zien verlaten om in duizenden stuks geëxporteerd te worden naar vijf verschillende continenten”, glundert Dominique Imbert, de oprichter van Focus. “De Gyrofocus heeft met zijn uitgesproken karakter niet alleen het pad gebaand voor een gamma van producten dat continu blijft evolueren, maar staat ook zelf nog altijd in het middelpunt van diverse architecturale projecten, van klassiek tot verrassend modern."

Eén van de beste en meest recente voorbeelden hiervan is het nieuwe observatiecentrum van in het wild levende rendieren in het noorden van Noorwegen, waar de Gyrofocus zich letterlijk in het hart van deze ongewone ruimte nestelt en waar zijn persoonlijkheid zich perfect verenigt met de kracht van de natuur.

 

Gyrofocus Observatiecentrum rendieren | Focus

Gyrofocus in rendieren-observatiecentrum in Noorwegen

Zestig modellen van Focus

Focus omvat een gamma van meer dan zestig modellen die in de hele wereld verkrijgbaar zijn. De ontwerpen van Focus passen even goed in een huiskamer als in de meest prestigieuze designmusea (zoals in New York en Stockholm). De Focus-haarden werden vele malen bekroond met internationale onderscheidingen. Een groot deel van de Focus-modellen kan niet alleen met hout maar ook met gas gestookt worden.

Focus koppelt schoonheid aan intelligentie, daarom zijn de meeste gesloten en inzethaarden voorzien van het Franse ‘Flamme Verte’-label. Focus garandeert voor de meeste modellen een rendement van meer dan 70 procent en een CO-emissie die lager is dan 0,3 procent.

De beurs van Interieur in Kortrijk is van 20 tot en met 28 oktober in Kortrijk Xpo.

 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP