Focus

Create beyond convention

Designklassieker Gyrofocus

De Gyrofocus, de allereerste creatie van Focus de internationaal bekende ontwerper van open haarden, heeft een unieke look en revolutionaire rondingen. Dominique Imbert veranderde met het ontwerp van de Gyrofocus vanaf 1968 radicaal en voorgoed het concept van een open haardvuur. De Gyrofocus is de eerste haard die ‘hangt’ en 360 graden kan draaien. Het ontwerp werd daarmee een echte designklassieker.

Witte hanghaard. Design houthaard Gyrofocus van Focus. #haard #hanghaard #design #focus #gyrofocus

Designklassieker

Deze schitterende designklassieker sleepte al verschillende prijzen in de wacht, waaronder de titel van “mooiste voorwerp ter wereld” in de Italiaanse wedstrijd Pulchra. Bovendien classificeerde Schöner Wohnen dit model bij de grootste designklassiekers van de twintigste eeuw en werd de Gyrofocus tentoongesteld in het Musée d’Art Contemporain van Bordeaux en in het Guggenheim in New York.

Gyrofocus hangende houthaard Focus

Architecturale projecten

“Ik heb het enorme genoegen mogen ervaren om de vrucht van mijn verbeelding te zien groeien en mijn creatie de deur van mijn atelier te zien verlaten om in duizenden stuks geëxporteerd te worden naar vijf verschillende continenten”, glundert Dominique Imbert, de oprichter van Focus. “De Gyrofocus heeft met zijn uitgesproken karakter niet alleen het pad gebaand voor een gamma van producten dat continu blijft evolueren, maar staat ook zelf nog altijd in het middelpunt van diverse architecturale projecten, van klassiek tot verrassend modern."

Eén van de beste voorbeelden hiervan is het observatiecentrum van in het wild levende rendieren in het noorden van Noorwegen, waar de Gyrofocus zich letterlijk in het hart van deze ongewone ruimte nestelt en waar zijn persoonlijkheid zich perfect verenigt met de kracht van de natuur.

Gyrofocus Observatiecentrum rendieren | Focus

Gyrofocus in rendieren-observatiecentrum in Noorwegen

Zestig modellen van Focus

Focus omvat een gamma van meer dan zestig modellen die in de hele wereld verkrijgbaar zijn. De ontwerpen van Focus passen even goed in een huiskamer als in de meest prestigieuze designmusea (zoals in New York en Stockholm). De Focus-haarden werden vele malen bekroond met internationale onderscheidingen. Een groot deel van de Focus-modellen kan niet alleen met hout maar ook met gas gestookt worden.

Focus koppelt schoonheid aan intelligentie, daarom zijn de meeste gesloten en inzethaarden voorzien van het Franse ‘Flamme Verte’-label. Focus garandeert voor de meeste modellen een rendement van meer dan 70 procent en een CO-emissie die lager is dan 0,3 procent.

BROCHURE AANVRAGEN

Focus Creation -
Focus Creation
Focus Creation -
Focus Creation

Informatie aanvragen bij Focus

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen