De voordelen van een pelletkachel

De voordelen van een pelletkachel

Een pelletkachel brengt veel voordelen met zich mee. Behalve het feit dat deze kachels enorm sfeervol zijn, zijn ze ook eenvoudig te bedienen, hebben ze een hoog rendement en brengen ze het huis snel op aangename temperatuur.  Sterker nog:  pelletkachels kunnen meerdere dagen verwarmen, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Dat maakt deze stoere kachels een echte aanrader en bovendien een aanrader wanneer je milieubewust wil verwarmen en het energieverbruik in huis zo laag mogelijk wil houden.

Hoe werkt een pelletkachel?

Het  gesloten verbrandingssysteem van de kachels is programmeerbaar, wat heel handig is. Je kan je pelletkachel op een bepaald tijdstip aan of uit laten gaan en omdat de kachel zelf de brandstof reguleert, kan deze uren doorbranden zonder er zelfs maar naar om te kijken. Kortom, je hebt de mogelijkheden van een centrale verwarming, maar dan met een kachel.
De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels van afvalhout of zaagsel. Deze worden in een trechterbak gelegd, waar de kachel zelf - naar gelang de hoeveelheid warmte die hij moet afgeven - pellets uit toevoert. In vakantiehuisjes, woningen in buitengebied of woonboten biedt een pelletkachel uitkomst juist omdat ze andere warmtetoevoer missen en de kachel veel warmte afgeeft in korte tijd. Om de warmte vast te houden, kan een pelletkachel worden voorzien van speksteen.

Voorbeelden van pelletkachels

We hebben een paar stijlvolle modellen pelletkachels van verschillende merken voor je op een rij gezet, waaronder pelletkachels die tevens CV haard zijn en houtkachels die ook branden op pellets. Pelletkachels met verschillende mogelijkheden. Klik op de afbeelding om meer over deze kachels te weten te komen.

Moderne pelletkachel VIVO 85 van MCZ via Fero

Pelletkachel Cayenne van Artel. Verkrijgbaar in zwart, wit en rood en in de grootte voor 14 kW - warmte voor keinere ruimte van 100m2 en in grootte 16 kW - warmte voor ruimte 150m2 #pelletkachel #duurzaam #woning

Moderne pelletkachel met strakke looks - MCZ Aike via Fero

Pelletkachel JAnus pellet

Pelletkachel Filo van Rika

Meer informatie & inspiratie

Meer voorbeelden van pelletkachels vind je bij product in beeld. Ook op onze Pinterest borden vind je veel inspiratie. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP