De voordelen van een pelletkachel

Een pelletkachel brengt veel voordelen met zich mee. Behalve het feit dat deze kachels enorm sfeervol zijn, zijn ze ook eenvoudig te bedienen, hebben ze een hoog rendement en brengen ze het huis snel op aangename temperatuur. Sterker nog:  pelletkachels kunnen meerdere dagen verwarmen, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Dat maakt deze stoere kachels een echte aanwinst voor je huis, helemaal wanneer je milieubewust wilt verwarmen en het energieverbruik in huis zo laag mogelijk wil houden.

De voordelen van pelletkachels. Pelletkachel Klover met wifi via Art of Fire #pelletkachel

Pelletkachel Klover met wifi - Art of Fire

Hoe werkt een pelletkachel?

Het  gesloten verbrandingssysteem van de kachels is programmeerbaar, wat heel handig is. Je kan je pelletkachel op een bepaald tijdstip aan of uit laten gaan en omdat de kachel zelf de brandstof reguleert, kan deze uren doorbranden zonder er zelfs maar naar om te kijken. 

De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels van afvalhout of zaagsel. Deze worden in een trechterbak gelegd, waar de kachel zelf - naar gelang de hoeveelheid warmte die hij moet afgeven - pellets uit toevoert. In vakantiehuisjes, woningen in buitengebied of woonboten biedt een pelletkachel uitkomst juist omdat ze andere warmtetoevoer missen en de kachel veel warmte afgeeft in korte tijd. Om de warmte vast te houden, kan een pelletkachel worden voorzien van speksteen.

De voordelen van pelletkachels. Pelletkachel Stuv P-10 #pelletkachels #stuv #p10

Stûv P-10 met draaibaar bovendeel met stralingswarmte

Voorbeelden van pelletkachels

We hebben een paar modellen pelletkachels van verschillende merken voor je op een rij gezet, waaronder pelletkachels die ook CV haard zijn en houtkachels die ook branden op pellets. Pelletkachels met verschillende mogelijkheden: 

De voordelen van pelletkachels. Rika hybride kachel. Pelletkachel en houtkachel in een. #pelletkachel #hybride #rika

Pelletkachel en houtkachel in één. Hybride kachel van Rika

Pelletkachel Cayenne van Artel. Verkrijgbaar in zwart, wit en rood en in de grootte voor 14 kW - warmte voor keinere ruimte van 100m2 en in grootte 16 kW - warmte voor ruimte 150m2 #pelletkachel #duurzaam #woning

Artel pelletkachel

Pelletkachel JAnus pellet

JAnus pelletkachel

Pelletkachel Filo van Rika

RIKA kachel

Moderne pelletkachel VIVO 85 van MCZ via Fero

pelletkachel vivo 85 - MCZ

Moderne pelletkachel met strakke looks - MCZ Aike via Fero

mcz-pelletkachel-aike-oyster

Meer informatie & inspiratie

Meer voorbeelden van pelletkachels vind je bij product in beeld. Ook op onze Pinterest borden vind je veel inspiratie. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

BROCHURE AANVRAGEN

Art of Fire -
Art of Fire
BlueSolid -
BlueSolid
Jøtul pellet -
Jøtul pellet
Rika -
Rika

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen