pinterest
De voordelen van een pelletkachel

De voordelen van een pelletkachel

Een pelletkachel brengt veel voordelen met zich mee. Behalve het feit dat deze kachels enorm sfeervol zijn, zijn ze ook eenvoudig te bedienen, hebben ze een hoog rendement en brengen ze het huis snel op aangename temperatuur. Sterker nog:  pelletkachels kunnen meerdere dagen verwarmen, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Dat maakt deze stoere kachels een echte aanwinst voor je huis, helemaal wanneer je milieubewust wilt verwarmen en het energieverbruik in huis zo laag mogelijk wil houden.

FotoDe voordelen van een pelletkachel

Pelletkachel Klover met wifi - Art of Fire

Hoe werkt een pelletkachel?

Het  gesloten verbrandingssysteem van de kachels is programmeerbaar, wat heel handig is. Je kan je pelletkachel op een bepaald tijdstip aan of uit laten gaan en omdat de kachel zelf de brandstof reguleert, kan deze uren doorbranden zonder er zelfs maar naar om te kijken. 

De pellets waar deze kachels op branden, zijn geperste houtkorrels van afvalhout of zaagsel. Deze worden in een trechterbak gelegd, waar de kachel zelf - naar gelang de hoeveelheid warmte die hij moet afgeven - pellets uit toevoert. In vakantiehuisjes, woningen in buitengebied of woonboten biedt een pelletkachel uitkomst juist omdat ze andere warmtetoevoer missen en de kachel veel warmte afgeeft in korte tijd. Om de warmte vast te houden, kan een pelletkachel worden voorzien van speksteen.

FotoDe voordelen van een pelletkachel

Stûv P-10 met draaibaar bovendeel met stralingswarmte

Meer informatie & inspiratie

Meer voorbeelden van pelletkachels vind je bij product in beeld. Ook op onze Pinterest borden vind je veel inspiratie. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen