Haard centraal in de ruimte: de doorkijkhaard

Haard centraal in de ruimte: de doorkijkhaard

Een haard midden in een ruimte creëert een stijlvolle en functionele afscheiding tussen twee leefruimtes. Kies je voor een doorkijkhaard, dan geniet je van twee kanten van de warmte en het prachtige vlammenspel èn heb je een waanzinnige eyecatcher in huis.

Tunnelhaard als ruimteverdeler

De doorkijkhaard geeft een ultiem gevoel van sfeer en warmte, doordat er vanuit meerdere hoeken in de ruimte direct zicht op het vuur is. Een haard als deze kan fungeren als ruimteverdeler ter afscheiding van twee ruimtes, die voor aparte doeleinden gebruikt worden zoals de keuken en eetkamer. Maar ook om een extra ruimte te creëren. Zo zorgt een brede tunnelhaard al voor een behoorlijke afscheiding in bijvoorbeeld de woonkamer, waar deze een aparte leeshoek, speelkamer of televisieruimte kan vormen. Tunnelhaarden worden gestookt op gas of hout. Kies je voor een gashaard dan kan deze worden geleverd met keramische houtblokken, steentjes of keitjes. Ben je meer gecharmeerd van een echt knapperend houtvuur, dan kan dat met een mooie houtgestookte tunnelhaard. Wanneer een rookkanaal niet te realiseren is, kan je altijd nog kiezen voor elektrisch vuur, die door optisch vuur met waterdamp nauwelijks meer van echt vuur te onderscheiden zijn!

Voorbeelden van doorkijkhaarden

Bekijk hieronder de nieuwste doorkijkhaarden en de verschillende mogelijkheden voor het interieur.

Stuv 21 houtgestookte doorkijkhaard

Liftdeurhaard Stûv 21 is een prachtige doorkijkhaard met grote ruiten, waarvan het glas schoon blijft dankzij het unieke “Air Wash System”. Bij de dubbelzijdige houthaard van Stûv is er aan weerszijden een liftdeur zodat je een open en gesloten haard in één hebt.

Doorkijkhaard in de keuken tussen eetkamer en kookgedeelte. Haard van Boley
Deze grote doorkijkhaard van Boley is een stijlvolle en warme afscheiding tussen de keuken en de eetkamer en kan worden geleverd als gashaard of als houthaard.

Doorkijkhaard KOTO van Wanders toegepast in de wand van een woning.  Hierdoor wordt het mogelijk om zowel buiten als binnen van de gashaard te genieten
Doorkijkhaard KOTO van Wanders toegepast in de wand van een woning.  Hierdoor wordt het mogelijk om zowel buiten als binnen van de gashaard te genieten

Houthaard met stralingswarmte midden in de kamer, met sfeervolle zitbank. Brunner via Pierres d'Henri
Deze houtgestookte kachel van Brunner geeft heerlijke stralingswarmte af en is het stijlvolle middelpunt van de woonkamer. Door de grote zichtvensters is het vuur van beide zijden te zien.

Vrijstaande doorkijkhaard als scheidingselement tussen slaapkamer en woonkamer - Helex i-frame
Een gashaard in verschillende maten, die met zijn strakke vorm één geheel vormt met zowel een klassiek als modern interieur. De fraaie grote vorm van het glas geeft mooi zicht op het realistische vlammenspel. Via Helex

Accumulerende houtgestookte haard - tunnelhaard van Ortner - via Dutry
Een Ortner massahaard wordt meestal gestookt volgens het ‘top- fire’-principe, waarin een grote hoeveelheid hout in één keer van boven naar beneden opbrandt. In combinatie met de automatische luchtaanvoer kan deze tunnelhaard 's morgens worden aangestoken en kan je vervolgens naar je werk gaan.

Gashaard tussen woonkamer en eetkamer - doorkijkhaard via de Salamander
Moderne gasgestookte tunnelhaard met volledig automatische afstandbediening. Deze brede gashaard van de Salamander zorgt voor veel warmte (hoog rendement) en een optimaal bedieningsgemak. Strak, modern en met een onweerstaanbare uitstraling.

Doorkiijkhaard tussen eetkamer en woonkamer. Gashaard van Faber

Imposante strakke brede doorkijkhaard. De Aspect gashaarden van Faber zorgen voor sfeer in de hele ruimte. Ze zijn zodanig in te bouwen dat ze vanuit iedere plek in de ruimte uitstekend te zien zijn. Het gegeven dat de haarden in te bouwen zijn en geen frame hebben biedt vrijwel onbegrensde architectonische mogelijkheden. Ook belangrijk, mede voor het behouden van een optimaal binnenklimaat, is het gesloten verbrandingssysteem met de aanpasbare Step Burner®. Hiervoor zijn alleen een gasleiding en een verbinding naar een buitenmuur vereist; een schoorsteen is niet nodig.

Inspiratie en informatie

Er is meer informatie en inspiratie op het gebied van doorkijkhaarden te vinden bij "product in beeld". Kijk ook eens naar de inspiratie-borden van UW-woonmagazine op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Bewaren

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief