Design doorkijkhaard als ruimteverdeler

Design doorkijkhaard als ruimteverdeler

Op dit moment is het dè trend in wonen om open haarden te plaatsen in meerdere ruimtes, dus niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken en bijvoorbeeld de badkamer. De doorkijkhaard (ook wel tunnelhaard genoemd) wordt gezien als een prachtig object om dit mogelijk te maken. Deze haard wordt in een muur of wand geplaatst, waardoor het haardvuur aan beide kanten van de muur zichtbaar en voelbaar is. Dit maakt de doorkijkhaard tot een trendy en smaakvolle oplossing om ruimtes van elkaar te scheiden.

Een echte eyecatcher

Zo'n schitterende haard in de ruimte is als ruimtevedeler een echte eyecatcher. De haard geeft de mogelijkheid om te genieten van de warmte en een prachtig vlammenspel vanuit meerdere ruimtes. Deze haarden staan prachtig tussen de woonkamer en keuken of bijvoorbeeld tussen de slaapkamer en badkamer. Door de zijkanten met glas af te dekken is het vuur van alle kanten mooi te zien. Optisch vergroot het de ruimte, terwijl beide ruimtes kunnen genieten van het vuur en de warmte.

Verschillende modellen op verschillende brandstoffen

De doorkijkhaard is vaak een designobject op zich.  Er is een grote variatie in soorten en modellen. Ze zijn er in horizontale en verticale uitvoeringen of zonder kader, zodat ze door hun strakke vormgeving in de muur verdwijnen. Bij een gasgestookte doorkijkhaard heb je de keuze uit verschillende ‘vulmaterialen', bijvoorbeeld houtstammetjes of keramische kiezels. En wie van comfort houdt, kan kiezen voor een gashaard met afstandsbediening. Er zijn ook doorkijkhaarden met een afvoersysteem die, in tegenstelling tot  de standaard afvoerkanalen, grote afstanden kunnen overbruggen, bochten kunnen maken en via de kruipruimte of benedenverdieping de rookgassen kunnen afvoeren. Daardoor kan de haard op elke gewenste plek worden neergezet. Houtgestookte doorkijkhaarden zie je wat minder, maar ze zijn er wel. Sommige doorkijkhaarden hebben vuren op bio ethanol of elektrisch vuur. De haard heeft daarom geen afvoer nodig en is dus verplaatsbaar. Door de doorkijk kan de haard dan midden in de kamer worden gezet.

Voor elke woning

Doorkijkhaarden zijn prachtig in woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken, maar denk ook eens aan de studeerkamer of een bedrijfsruimte. In elke woning is een doorkijkhaard te plaatsen. Bouwtechnische beperkingen zijn er niet. Wil je de haard in het midden van een ruimte plaatsen, dan moet er wel een oplossing komen voor de afvoerpijp. Maar een vakman weet hierbij zeker raad.

Foto's

- Cafeine ( staat in de naam van de foto) 
-Annick Vernimmen ( foto’s Beta plus)
-Hans Verstuyft (foto’s Kaplansky)
-Mireille Roobaert ( foto’s DSC)

 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP