De doorkijkhaard als ruimteverdeler

De doorkijkhaard als ruimteverdeler

Op dit moment is het dè trend in wonen om open haarden te plaatsen in meerdere ruimtes, dus niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken en bijvoorbeeld de badkamer. De doorkijkhaard wordt gezien als een prachtig object om dit mogelijk te maken. Deze haard wordt in een muur of wand geplaatst, waardoor het haardvuur aan beide kanten van de muur zichtbaar en voelbaar is. Dit maakt de doorkijkhaard  tot een trendy en smaakvolle oplossing om ruimtes van elkaar te scheiden.

Gashaard als ruimteverdeler - doorkijkhaard Faber Aspect Premium ST L

Doorkijkhaard I-Frame | Faber
Helex doorkijkhaard
  Brunner BSK tunnelhaard
Brunner tunnelhaard

Doorkijkhaard Glance van Faber
Een echte eyecatcher

Een doorkijkhaard, die  ook wel een tunnelhaard wordt genoemd, is als ruimtevedeler een echte eyecatcher. De haard geeft de mogelijkheid om te genieten van de warmte en een prachtig vlammenspel vanuit meerdere ruimtes. Deze haarden staan prachtig tussen de woonkamer en keuken of bijvoorbeeld tussen de slaapkamer en badkamer. Door de zijkanten met glas af te dekken is het vuur van alle kanten mooi te zien. Optisch vergroot het de ruimte, terwijl beide ruimtes kunnen genieten van het vuur en de warmte.

Brede doorkijkhaard | Gasgestookt | Faber
Faber haarden

 
Doorkijkhaard frameless | Faber
Faber haarden


Verschillende modellen op verschillende brandstoffen

De doorkijkhaard is vaak een designobject op zich.  Er is een grote variatie in soorten en modellen. Ze zijn er in horizontale en verticale uitvoeringen of zonder kader, zodat ze door hun strakke vormgeving in de muur verdwijnen. Bij een gasgestookte doorkijkhaard heb je de keuze uit verschillende ‘vulmaterialen', bijvoorbeeld houtstammetjes of keramische kiezels. En wie van comfort houdt, kan kiezen voor een gashaard met afstandsbediening. Er zijn ook doorkijkhaarden met een afvoersysteem die, in tegenstelling tot  de standaard afvoerkanalen, grote afstanden kunnen overbruggen, bochten kunnen maken en via de kruipruimte of benedenverdieping de rookgassen kunnen afvoeren. Daardoor kan de haard op elke gewenste plek worden neergezet. Houtgestookte doorkijkhaarden zie je wat minder, maar ze zijn er wel.  Sommige doorkijkhaarden hebben vuren op bio ethanol of elektrisch vuur. De haard heeft daarom geen afvoer nodig en is dus verplaatsbaar. Door de doorkijk kan de haard dan midden in de kamer worden gezet.

Brunner doorkijkhaard
Brunner doorkijkhaard
 
 Boley vrijstaande gashaard doorkijkhaard
Boley vrijstaande gashaard


Voor elke woning

Doorkijkhaarden zijn prachtig in woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken, maar denk ook eens aan de studeerkamer of een bedrijfsruimte. In elke woning is een doorkijkhaard te plaatsen. Bouwtechnische beperkingen zijn er niet. Wil je de haard in het midden van een ruimte plaatsen, dan moet er wel een oplossing komen voor de afvoerpijp. Maar een vakman weet hierbij zeker raad.

Inspiratie en informatie

Er is meer informatie en inspiratie op het gebied van doorkijkhaarden te vinden bij "product in beeld". Kijk ook eens naar de inspiratie-borden van UW-woonmagazine op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.
BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief