Een warm welkom thuis met een houtkachel

Er is werkelijk niets beter dan zitten voor een houtkachel op een koude winteravond. Met een houtkachel hou je je huis warm en comfortabel, waarbij een kachel met hoog warmte rendement belangrijk is. De Zweedse Contura kachels hebben een hoog rendement en worden stuk voor stuk in de fabriek met de hand gecontroleerd of deze voldoen aan de strengste eisen. Bovendien geven ze je interieur in een prachtige Scandinavische touch. Voor UW Haard zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken en de heerlijke warmte te voelen. We hebben meteen zin in de winter!

De Contura 500 serie

De 500-serie staat bekend om zijn strakke model met zijruitjes waardoor je vanuit meerdere hoeken zicht heb op het vuur. De handvatten en luchtregelaar zijn strak weggewerkt. De houtkachels uit de 500 serie zijn ook verkrijgbaar met glazen voordeur, wat zorgt voor een moderne uitstraling.

Scandinavisch interieur met houtkachel - Contura 556 Style

Als extra optie kan je kiezen om de kachel te verhogen waardoor de vuurkamer hoger komt te staan. In combinatie met een draaiplateau is het extra genieten van de vlammen in de houtkachel vanuit elke hoek in de kamer. Een instant sfeermaker! (Foto: Contura 556 Style)

De Contura 800 serie

De Contura 800-serie is klein maar fijn! Dankzij zijn super ellips vorm blijft de 800-serie compact maar toch aantrekkelijk.

Scandinavisch interieur met houtkachel - Contura 820 T met speksteen

Met slechts 36cm diepte en 46cm breedte is hij makkelijk te plaatsen in kleine ruimtes. Dankzij zijn vorm kan er veel glas toegepast worden zonder efficiëntie te verliezen en wordt een kachel uit deze serie ook wel ‘een kleine schijnende ster’ genoemd. Deze kleine houtkachel heeft verschillende aangepaste opties en extra's beschikbaar, om hem helemaal naar wens samen te stellen. (Foto: Contura 820 T met speksteen)

De Contura c50 Liftdeur serie

Nieuw en uniek in Nederland is de Contura 3-zijdige liftdeurhaard. Voorzien van de schoonste verbrandingstechnieken en zelfs aan te sluiten op een RVS afvoer van 150 mm!

Scandinavisch interieur met witte houtkachel | haard met houtopslag - Contura c51i

De liftdeur haarden van Contura zijn te krijgen met een body in wit en zwart met de optie van speksteen of zandsteen bekleding. Je kan ze als een vrijstaande kachel neerzetten of  je kan ervoor kiezen om deze strak in te bouwen. Met of zonder houtopslag. Bekijk hier meer voorbeelden van de c50 serie...

En dit is nog maar een kleine greep uit de grote hoeveelheid modellen houtkachels van het Zweedse Contura! We hebben nog veel voorbeelden voor je op de website. Dus neem een lekkere kop thee en zoek jouw ideale houtkacheltje uit.

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen