pinterest
Austroflamm inbouwhaarden

Austroflamm inbouwhaarden

Vernieuwend & duurzaam in gebruik

Binnenkort gaan de nieuwe regels en normen omtrent houtkachels en haarden van kracht wat inhoud dat de rookafvoer van houthaarden kleiner moet worden en enkel op buitenluchtaansluiting moet kunnen werken. Daarnaast wordt de controle van de verbrandingslucht erg belangrijk.

Austroflamm heeft alle aanpassingen qua reglement al gemaakt op de haarden en kachels. De haarden zijn kleiner, hebben een lager vermogen (8 à 10 kW) en halen hogere rendementen.  Ze zijn minder diep (46 cm) en hebben daardoor uitstekende inbouwafmetingen. De verkleinde diameter van de rookgasafvoer (160 – 180 mm) zorgt voor een stijging van het rendement en een daling van de emissies.

FotoAustroflamm inbouwhaarden   FotoAustroflamm inbouwhaarden

 

De Austroflamm inbouwhaarden zijn uitgerust met lichtkleurige binnenstenen die voor een uitstekende verbranding zorgen. Ze reflecteren onmiddellijk de warmte zodat de verbrandingskamer in een recordsnelheid de juiste temperatuur bereikt. Dankzij de 3 verschillende warmte-opslag systemen zorgt een Austroflamm haard voor een gelijkmatige en gespreide warmte en kan men met minder hout langer stoken. Er zijn 3 manieren waarop de warmte gebufferd kan worden: met behulp van stenen rond de verbrandingskamer (Heat Memory System), door extra stenen rond de rookuitlaat te plaatsen (Storage Blocks) of aan de hand van extra opslagringen (Storage Rings).

De deuren zijn niet alleen zelfsluitend, ze vergrendelen ook automatisch. Ze zijn dubbel zo luchtdicht als anderen (8 Pa i.p.v. 4 Pa) en daardoor bijzonder geschikt voor woningen met mechanische ventilaties en passiefwoningen. De enkele greep om de verbrandingslucht te controleren garandeert een precieze afstelling zonder dat de gebruiker hoeft te twijfelen aan het correcte gebruik van de haard. De ultrastille liftdeurhaarden binnen het gamma kunnen feilloos opendraaien zodat een makkelijke reiniging gegarandeerd wordt.

Het uitgebreide gamma biedt voor elk wat wils: hoge of smalle haarden, draaideur of liftdeur, hoek of panorama, … Austroflamm bracht tevens 2 modellen op de markt die aangesloten kunnen worden op een CV-installatie.

FotoAustroflamm inbouwhaarden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen