Alles over elektrische haarden

Alles over elektrische haarden

Wanneer je een woning of appartement hebt zonder schoorsteen of rookkanaal, is een elektrische haard een sfeervolle en praktische oplossing. De moderne elektrische haarden hebben een mooi vlammenspel en geven aangename warmte af en er is alleen een stopcontact voor nodig. Niet gek dat deze sfeermaker populariteit wint en een goede reden om deze haarden en kachels eens van dichtbij te bekijken.

De moderne elektrische haard

Het vuur van een moderne elektrische haard is nauwelijks meer te onderscheiden van een houtvuur, ook niet van dichtbij. Met een afvoerpijp tot aan het plafond of geplaatst in een fraaie schouw is het helemaal zoeken naar de verschillen. Deze haarden zijn gemaakt van namaak houtblokken of kolen die "gloeien" en tegenwoordig door middel van waterdamp een nog realistischer vuurbeeld geven. Soms staat achter de blokken een scherm waarop door lampen & spiegeltjes een vuurtje wordt gesuggereerd. Led lampen hebben ook hier hun entree gemaakt en geven een spectaculair effect.

De mogelijkheden van een elektrische haard

Ze zijn er in tal van soorten en stijlen; de variaties in vormen en kleur van de lijsten is enorm. Voor elke woning en elk vertrek is er wel een geschikt model. Ook steeds meer designers verbinden hun naam aan deze haarden, waardoor de keuze aan designhaarden groot is. Naast vrijstaande haarden zijn ook de elektrische hanghaarden tegenwoordig erg in trek. De inzethaard lijkt erg op een inbouwhaard, maar levert beduidend minder installatiewerk op. En de haard kan altijd worden meegenomen bij een verhuizing of eenvoudig worden verplaatst. Wat ook een voordeel is: de nieuwe elektrische haarden verbruiken aanmerkelijk minder stroom. Overigens is het vermogen van de meeste modellen te weinig om een ruimte helemaal te verwarmen.

Voorbeelden van elektrische haarden

Bekijk hieronder voorbeelden van deze haarden en kachels ter inspiratie en klik op de foto voor meer informatie en een brochure

Elektrische haard in schouw - Faber Opti Myst Basket

Haard met elektrisch vuur Faber Opti Myst

Vrijstaande elektrische haard Faber Opti Virtual 360

Elektrische haard Gazco Radiance met ambilight

Elektrische haard in de slaapkamer - Faber

Moderne elektrische kachel Riva Vision van Gazco

Elektrische haard Opti-myst van Faber haarden

Elektrische kachel Huntington in wit via Gazco

Elektrische haard Studio Electric Glass via Gazco

Inbouwhaard met realistisch vuurbeeld door LED verlichting en optiflame - Faber Synergy

Elektrische haard | Fero 

Inspiratie & informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van elektrische haarden kan je kijken bij "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP