Alles over CV haarden & kachels

Alles over CV haarden & kachels

Ben je op zoek naar een haard of kachel om het huis en eventueel zelfs het sanitair water te verwarmen? Dan is een houtgestookte- of op pellets brandende CV haard of (inzet) kachel de oplossing. Deze gaat efficiënt om met energie en daarnaast kan je genieten van gezellige warmte.

Milieuvriendelijk het huis verwarmen met de haard

De CV inbouwhaard is een comfortabel en milieuvriendelijk alternatief om het huis te verwarmen, waarbij tegelijkertijd flink op de stookkosten kan worden bespaard. De cv-haard helpt om de complete woning te verwarmen, maar kan - wanneer gewenst - ook warm water genereren. In het laatste geval wordt de cv-haard aangesloten op een buffervat. Vanuit dat vat stroomt water via leidingen door de haard weer terug naar het buffervat. Dit warme water kan worden gebruikt voor de centrale verwarming van de woning, maar ook om te douchen.

Hoe werkt een CV haard

Bij een cv-haard zonder buffervat stroomt het water vanuit het cv-systeem door leidingen via de haard weer terug naar het cv-systeem. Je kan dan niet douchen met dit water, maar wel het hele huis verwarmen. Super efficiënt! Wanneer de haard op een buffervat wordt aangesloten op het centrale verwarmingssysteem, wordt de bestaande CV-ketel ontlast en blijft meer als naverbrander in functie. De geïntegreerde warmwaterwisselaar in de CV haard onttrekt warmte aan de hete rookgassen tijdens de verbranding en verwarmt zo het water. Zodra het water in de wisselaar een temperatuur van rond de 65°C heeft bereikt wordt het verwarmde water naar het buffervat gepompt waar de aanvoer van de CV ketel is aangesloten. Alleen wanneer het nodig is, wordt het water verder opgewarmd. Zo verwarmt de CV-haard niet alleen de kamer, maar ook de rest van het huis. Door het plaatsen van zonnecollectoren kan het systeem nog verder worden uitgebreid en ook het sanitairwater verwarmen.

CV kachel of CV inbouwhaard

De verschillen zijn groot tussen een CV kachel en een CV inbouwhaard. De CV kachels hebben minder capaciteit en brengen een geringe hoeveelheid energie naar het systeem als ondersteuning, terwijl de CV inbouw- of liftdeurhaarden door de grotere capaciteit het systeem meer ontlasten en zelfs kunnen vervangen. Hierdoor kunnen de stookkosten behoorlijk verminderen. Laat je bij de aanschaf van een milieuvriendelijke cv-haard goed informeren door een specialist, want berekenen welke capaciteit precies nodig is voor een goed klimaat binnenshuis is geen sinecure. Maar als aan alle voorwaarden wordt voldaan is de beloning drieledig: een behaaglijk klimaat, een forse besparing op de stookkosten en een bijdrage aan het milieu door een reductie van de CO2-uitstoot. En, zoals bij de installatie van alle haarden en kachels, is ook de installatie van een CV haard iets om aan de professional over te laten. Bekende merken op het gebied van CV Haarden & kachels zijn Jolly Mec, Brunner & Eco2All

Voorbeelden van CV Haarden

Klik op de afbeelding voor meer informatie & vraag gratis een brochure aan.

Haard met bank - CV inzetkachel HKD 2.2. XL SK van Brunner
Brunner CV inzet kachel HKD 2.2k SK

Houtgestookte CV inbouwhaard van Brunner
Brunner CV Liftdeurhaard

Houtgestookte CV kachel Walltherm via Eco2All - duurzaam verwarmen
Walltherm houtvergasser CV haard via Eco2All

CV inzet haard met houtopslag via Brunner
Houtgestookte liftdeurhaard - cv haard van Brunner via Pierres d'Henri

Inbouwhaard houtgestookt - cv haard- liftdeurhaard via Brunner
Extra grote CV houthaard van Brunner

Doorkijkhaard in de keuken. CV haard met liftdeur via Brunner
Brunner tunnelhaard - CV Haard

Houtgestookte CV haard met houtopslag van Jolly Mec via Euron kachels
Jolly Mec Foghet Evo combihaard op hout en pellets via Eco2all

Ungaro cv kachel gestookt op hout en pellets via Eco2All
Ungaro Hout/pellet combinatie - CV haard via Eco2All

Meer informatie & inspiratie

Meer voorbeelden van CV haarden en kachels van verschillende merken vind je bij product in beeld. Ook op onze Pinterest borden vind je veel inspiratie. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP