De nieuwste inbouwhaarden: een eyecatcher voor je woning

De nieuwste inbouwhaarden: een eyecatcher voor je woning

De inbouwhaard wordt gestookt op hout of op gas en kan zowel strak in een wand worden geplaatst als in combinatie met een natuurstenen sierschouw. Van heel breed tot heel klein, met glas of een open vuur, in een hoek of als ruimteverdeler, bijna alle interieurstijlen zijn tegenwoordig mogelijk. Bij gas inbouwhaarden gaat het meestal om gesloten toestellen. Het vuur brandt achter thermisch glas en dat zorgt voor het hogere rendement. Maar je kan ook kiezen voor een liftdeurhaard, die sfeer met een hoog rendement combineert: open vuur of veilig achter glas. Bij houtgestookte inbouwhaarden is wel een schoorsteenkanaal nodig en is het soms ook mogelijk om met een geopende ruit te stoken.

Inbouw gashaard

Of het in de muur van de woonkamer, de keuken of badkamer is, de inbouw gashaard maakt van je muur een warm element. Het vuur van de huidige gashaarden is niet meer van echt houtvuur te onderscheiden. Klassieke houtdelen zorgen voor een prachtig vlammenspel. Bij de minimalistische modellen kan je ook kiezen voor grote stenen in verschillende kleuren (pebbels) of carrara steentjes.  Met één druk op de knop wordt de haard aangestoken, dit gaat vaak  met een moderne afstandsbediening. Er zijn ook CV-haarden, die zijn aangesloten op de thermostaat en de kamer perfect op temperatuur houden. Aanzetten, regelen en weer uitdoen is een fluitje van een cent. Daardoor is het ook mogelijk een haardvuur te maken als u maar kort in de ruimte blijft. Voor de achterwand kan je kiezen uit steen, tegelmotief of lamellen; het is allemaal mogelijk en geeft je haard een persoonlijke uitstraling.

Doorkijkhaard

Wat vorm betreft is de langgerekte doorkijkhaard uitermate populair. Deze is ook geschikt als ruimteverdeler, waardoor je bijvoorbeeld in de woonkamer en keuken of in de slaapkamer en badkamer van hetzelfde vuur kunt genieten. Door de zijkanten met glas af te dekken is het vuur van alle kanten mooi te zien. Optisch vergroot het de ruimte, terwijl beide ruimtes kunnen genieten van het vuur en de warmte. Er zijn ook strak vormgegeven inbouw gashaarden met een lijnvuur, de vlammen staan dan in een dunne rechte lijn naast elkaar wat een mooi vlammenspel oplevert. Hele kleine inbouwhaarden passen prachtig in een kastenwand of strakke schouw, waar ze nauwelijks opvallen. Maar daarom springt het vuur juist des te meer in het oog.

Houtgestookte inbouwhaard

De sfeer van een houtvuur is niet te overtreffen en geeft een ongeëvenaarde sfeer. Houtgestookte inbouwhaarden zijn in vele verschillende vormen en maten te verkrijgen: breed, smal, hoog en laag, in een hoek of zelfs rond voor elke smaak en elke ruimte is een haard te vinden. De inbouwhaard wordt als complete haard inclusief het rookkanaal ingebouwd in de muur, in een schouw of zelfs in een hoek.  Omdat alleen de voorkant met de omlijsting zichtbaar blijft, zijn heel strakke ontwerpen mogelijk. Er zijn designmodellen die net als een schilderij op ooghoogte kunnen worden geplaatst. De huidige inbouwhaarden geven optimale warmte, omdat ze zijn voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Ze hebben een draaideur of een hef- of schuifruit, die omhoog kan worden geschoven. Zo wordt het gesloten toestel een open haard om echt te genieten van een knapperend haardvuur. Met behulp van losse accessoires zoals een haardplaat en de verschillende soorten vuurbokken geef je je haard een prachtige klassieke uitstraling.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief