pinterest
Verwarm je huis met pelletkachels

Verwarm je huis met pelletkachels

Afbeelding

Er zijn talloze manieren waarop je je huis kunt verwarmen, maar de pelletkachel is tegenwoordig steeds populairder. Dat is niet voor niks, want deze kachels brengen talloze voordelen met zich mee. Mogelijk ben je gewend om je huis te verwarmen met hout of gas. Pelletkachels worden daarentegen aangevoerd met pellets. Dit zijn kleine samengeperste stukjes hout. Het verschil tussen gewone houtstukken en deze korrels is dat deze van het beste hout worden gemaakt. Je verbrandt dus geen schadelijke stoffen en hebt ook geen last van vocht in het hout. Hierdoor kan je schoon en vrijwel geurloos stoken.

De voordelen van een pelletkachel

Er zijn talloze voordelen verbonden aan stoken met behulp van een pelletkachel. Een van de meest aantrekkelijke voordelen is die voor je portemonnee. Deze kachels zijn namelijk ontzettend zuinig. Na een aantal jaar bespaar je gemiddeld 50% op je stookkosten. Ook voor het milieu is het beter wanneer we allemaal pelletkachels zouden gebruiken. De pellets die je voor de kachel gebruikt zijn CO2 neutraal. Het hout heeft dus meer CO2 opgenomen dan dat het uitstoot. Deze manier van stoken is sowieso tien keer schoner dan stoken met gas. In vergelijking met houtkachels zijn pelletkachels ook veel aantrekkelijker. Ze zijn zuiniger, gemakkelijker te bedienen en laten veel minder as achter. Je bent dus minder tijd kwijt met de voorbereiding en schoonmaak van je kachel.

Een pelletkachel installeren

Het lijkt misschien een hele ingreep, maar een pelletkachel is eigenlijk ontzettend snel geïnstalleerd. Voor deze kachels heb je namelijk geen gemetselde schoorsteen nodig. Een dunne buis die door de muur loopt is al voldoende. Zodra de kachel geïnstalleerd is, kan je gaan beginnen met het vaststellen van de temperatuur. De meeste kachels hebben een display waarmee je de temperatuur gemakkelijk in kunt stellen. Je hebt dus veel meer controle over de hoeveelheid warmte die de kachel afgeeft. Bovendien kan je een tijd instellen waarop de kachel moet gaan branden, precies zoals je gewend bent van je centrale verwarming. Een pelletkachel is dus gemakkelijk te bedienen en biedt alleen maar voordelen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen