pinterest
Rustiek chic: hoe je een landelijke sfeer in je keuken creëert

Rustiek chic: hoe je een landelijke sfeer in je keuken creëert

Overweeg je om op korte termijn de keuken bij jou in huis te renoveren of te compleet te verbouwen? Dan heb je in beide gevallen vast en zeker een al specifieke stijl in gedachten, zoals een landelijke sfeer. Het beste van alles, is dat het eigenlijk helemaal niet zo lastig is om deze sfeer in huis te halen. Met slechts een paar kleine aanpassingen aan het ontwerp kun je al erg veel verschil maken. Kom je maar al te graag te weten hoe? Lees verder en doe alvast wat inspiratie op voor je toekomstige keuken. 

Het begint allemaal met het gebruik van natuurlijk materialen 

Een keuken in een landelijke stijl staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Dit mag dan ook zeker niet ontbreken bij jou in huis. Kies bijvoorbeeld voor kastjes van eikenhout en maak het totaalplaatje compleet met een aanrechtblad van natuursteen. Die ene typerende geblokte gootsteen van porselein maakt het totaalplaatje helemaal compleet. En zorg je ervoor dat de wandplanken in hetzelfde materiaal uit worden gevoerd als bijvoorbeeld de keukenkastjes? Dan ben je zeker van een perfect geheel. 

Een luxe haard in de keuken zorgt voor een knus en gezellig gevoel 

Ga je een nieuwe keuken kopen? Heb je dan ook al eens overwogen om een luxe haard in de keuken te realiseren? Door dit bijvoorbeeld als roomdivider te plaatsen of tegen de muur waar de eettafel aan grenst, zorg je meteen voor enorm veel sfeer. Voor iedere smaak en ieder formaat ruimte is er altijd wel een geschikte haard te vinden. Heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor het formaat van de haard en de stijl van de haard? Doe alvast online de nodige inspiratie op en ontdek uit wat voor soort ontwerpen je zoal kunt kiezen voor je eigen interieur. 

Maak de keuken helemaal compleet met landelijke woonaccessoires 

De kers op de taart? Dat is natuurlijk het uitzoeken van sfeervolle en landelijke woonaccessoires. Je maakt hiermee de ruimte helemaal af en ieder loos hoekje in huis of kale muur wordt perfect aangekleed. Je merkt dus al snel dat de keuken perfect in balans is en dat het geheel er erg gezellig en sfeervol uit komt te zien. En dat is wel zo belangrijk als je op korte termijn maar al te graag een keuken in een landelijke stijl in huis haalt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen