pinterest
Jouw tuin klaarmaken voor kerst

Jouw tuin klaarmaken voor kerst

Nog maar heel even en dan maakt Sinterklaas weer plaats in het land voor de kerstman! December komt al snel om de hoek kijken en dat betekent een knusse maand vol warmte binnen, veel kerstinkopen doen en gezellig met vrienden en familie rond de kerstboom zitten. Maar behalve de kerstboom is er nog iets wat enorm gezellig en in de sfeer van kerst versierd mag worden in deze tijd van het jaar: de tuin! In de wintermaanden zullen we weer veel tijd thuis spenderen en leren we weer meer van ons huis en van onze tuin te houden. Hoe leuk is het dan om je tuin net zo mooi als je huis te versieren met deze onderstaande tips?

Vuurhaard

Wil je in de tuin lekker warm blijven en genieten van een gezellig vuur tijdens de feestdagen? Dan is een houtgestookte vuurhaard precies wat je nodig hebt. Met zo'n haard leg je gewoon houtblokken neer en steek je ze aan. Er zijn allerlei soorten tuinhaarden beschikbaar, zoals modellen met ingebouwde houtopslag, varianten met lange schoorsteenpijpen en eenvoudige vuurkorven die je al kunt krijgen voor een paar tientjes. Super gezellig!

Kerstverlichting

Kerstmis is hét feest van het licht, dus dan mogen de mooie draden met lampen, de schitterende lantaarns in de tuin en de flikkerende lichtjes in de struiken zeker niet ontbreken. Voor kerstverlichting buiten kun je kiezen uit eindeloze mogelijkheden om de sfeer gezellig te maken. Draden met lampjes kun je wikkelen in de boom, zodat je, als het donker is, ook nog kan genieten van de eik die je meestal niet ziet. Maar ook zou je kunnen denken aan figuren die licht geven, zoals een rendier met een slee, of een grote kerstman. Het is aan de orde om goed te kijken naar je tuin en te bepalen hoeveel en hoelang de draden van de lampen moeten zijn. Wil je de hele schutting verlicht hebben? Meet deze dan op en zoek naar de exacte lengtes op online websites.

Soorten verlichting

De opties hoe je het in de tuin licht creëert zijn veelzijdig en divers. Je zou bijvoorbeeld voor een authentieke sfeer kunnen kiezen voor lantaarns met daarin een aantal brandende kaarsen. Maar misschien houd je wel meer van iets moderners, dan heb je de opties zoals led-lichtjes die op zonnepanelen werken. Dit is super duurzaam. Overdag wanneer de zon toch een beetje doorbreekt op de koude dagen, laadt het paneel op en wanneer het donker wordt zullen de lampjes werken op zonne-energie. Ook zijn er lampjes verkrijgbaar met een normale stekker die je in het stopcontact kunt doen in bijvoorbeeld je schuur, overkapping of binnen.

(Kerst)boom in de tuin

Wil je wel graag een kerstboom, maar heb je er binnen in huis geen plek voor? Je zou jezelf kunnen beperken en gaan voor een kleine kerstboom, of je kijkt tot hoe ver het bereik is in de tuin, op de veranda of op het terras. Door buiten een kerstboom te plaatsen, kun je niet alleen in de meeste gevallen voor een groter formaat kiezen, maar het is ook een goede reden om dit jaar voor een echte dennenboom te gaan. De dennennaalden zullen makkelijker buiten opgaan in de natuur dan op jouw laminaatvloer binnen. Zorg ervoor dat je wat extra stevige versieringen in de boom hangt voor het geval het waait, en hang wat felle lichten op. Zo heb je een prachtig exemplaar in de tuin staan. Ook kun je ervoor kiezen om een dennenboom standaard in je tuin te planten. Een mooie boom voor de andere maanden in het algemeen, en tijdens kerst geef je hem een mooie piek!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen