pinterest
Japandi design: trendideeën om je kamer te renoveren

Japandi design: trendideeën om je kamer te renoveren

De Japandi-stijl is een woningstijl die al vele jaren in de mode is. Deze stijl combineert de rust en eenvoud van de Japanse woonstijl met de lichte kleuren en houten accenten van de Scandinavische designtrend. Japandi is een zeer geliefde woontrend onder de liefhebbers van minimalistische wooninrichting.

De Japandi-stijl omvat, naast het gebruik van houten meubels, zoals een houten bed en andere meubels gemaakt van een lichtgekleurde houtsoort, een combinatie van ronde en rechthoekige vormen en minimalistische kleuren, zoals wit, grijs en beige. Om de ultieme Japandisfeer in je huis te creëren, volgen hier enkele voorbeelden van woontrends die Japandi ondersteunen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Japandi-stijl?

Wanneer je een Japandi-stijl wooninrichting wilt gaan toepassen, zijn er enkele basisprincipes die deze woonstijl ondersteunen. Zo maakt de Japandi-stijl vaak gebruik van dezelfde kleuren, en is het minimalisme goed terug te zien in het ontwerp van de ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer met houten bed en dressoir van hetzelfde hout, gemaakt met minimalisme in gedachten.

Massief houten meubels

Denk bij Japandi aan het gebruik van massief houten meubels. In de slaapkamer, kan dat een massief houten bed zijn dat aangevuld is met minimalistische meubels van hetzelfde design en dezelfde houtkleur. Dit om een zo rustgevend en eenvoudig mogelijke kamerinrichting te creëren, na de stijl van het minimalisme. 

Voor ondersteuning bij je meubelkeuze, kun je het beste naar een specialist in natuurlijk houten meubels gaan, zoals het bedrijf allnatura. allnatura kan een houten bed voor jou kiezen en je helpen met het vinden van meubels, zoals een houten bed en accessoires die perfect bij het ontwerp van jouw Japandi-woonruimte passen.

Een voorbeeld van een van de vele massief houten bedden die goed bij de Japandi-stijl passen, is houten bed “Zanira” (zie foto). Het hele houten bed, inclusief de poten, is gemaakt van een lichte houtsoort en de manier waarop het matras wegzakt in het frame van dit houten bed, doet denken aan een Japans futonbed.

Japandi-kleuren

Een van de belangrijkste overwegingen die bij het Japandi-ontwerp komt kijken, is het kiezen van de kleuren. Enkele kleuren die veel in deze gebruikt worden, zijn als volgt:

●      Wit: straalt orde en rust uit, en kan gecombineerd worden met vrijwel elke andere kleur in het spectrum van het minimalisme. Daarnaast zorgt wit voor een lichte en open uitstraling van je kamer.

●      Beige: wordt ook wel “zandkleur genoemd” omdat deze kleur doet denken aan het zand van een zentuintje. Beige is een rustgevende kleur die zorgt voor gemoedsrust.

●      Zwart: komt veel voor in de minimalistische stijl, maar wordt bij de Japandi-stijl vaak gebruikt als accentkleur. Te veel zwart kan een ruimte te donker maken.

●      Grijs: dit is een kleur die je veel in de natuur terugziet, bijvoorbeeld in de vorm van keien of rotsen. Lichtgrijs wordt vaak gebruikt als natuurlijk accent in de inrichting.

Hoe richt ik mijn kamer in Japanse stijl in?

Minimalisme staat centraal in het ontwerp van de Japandi-stijl. Dit uit zich vaak in meubels die bij elkaar passen en gedempte, minimalistische kleuren. Vaak wordt dit aangevuld met een klein aantal accessoires. Let echter wel op: het toevoegen van te veel accessoires kan rommelig overkomen en dit is in strijd met de sfeer die de Japandi-stijl probeert te creëren. 

Een minimalistische inrichting kan prima worden gecombineerd met elementen die het ontwerp van de ruimte gezelliger maken, zolang deze elementen niet in contrast staan met de sfeer van de Japandi-stijl.

Een goed voorbeeld is het toevoegen van een ingebouwde houthaard in de slaapkamer of woonkamer. Dit zorgt voor extra sfeer en licht, terwijl het geen afbreuk doet aan de sfeer van het strakke ontwerp van je woonruimte.

Bron: allnatura Massief houten bed "Zanira" 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen