pinterest
Eeuwenoude kantoor Villeroy & Boch: een kijkje achter de schermen

Eeuwenoude kantoor Villeroy & Boch: een kijkje achter de schermen

Vorige week had ik het voorrecht om af te reizen naar het pittoreske Mettlach in Duistland. Hier is het internationale hoofdkantoor van Villeroy & Boch gevestigd in een Oude Abdij aan de Rivier de Saar. Samen met een groep Europese interieur bloggers kreeg ik een hele speciale kijk in de eeuwenoude geschiedenis van dit gerenommeerde bedrijf.

De basis van het huidige Villeroy & Boch

Ik neem je even mee terug in de tijd. Een romantisch verhaal van twee afzonderlijke families...

Afbeelding

In 1748 startte de Franse François Boch met zijn drie zonen een pottenbakkerij. Via Luxemburg waar de eerste porseleinfabriek werd gestart, belandde de familie Boch in Mettlach. Het is zoon Jean-François Boch die het bedrijf vestigt in de Oude Abdij te Mettlach. Op dat moment is de succesvolle Duitse zakenman Nicolas Villeroy partner geworden van Jean Thibault, een fabrikant van keramiek.

Villeroy is een echte zakenman en Boch de ingenieur en wetenschapper, beide met een passie voor keramiek. Met de wetenschap dat ze samen nog groter konden groeien door hun kwaliteiten te bundelen, fuseren de twee bedrijven in 1836. Villeroy & Boch was geboren.

Afbeelding

Het oudste servies van Villeroy & Boch: Old Luxembourg

Afbeelding

Wordt nog steeds gemaakt, niet meer handbeschilderd maar digitaal geprint, dat er met de hand wordt opgeplakt

Van ambacht tot menselijke kwaliteitscontroles

Er is met de eeuwen natuurlijk veel veranderd. Vooral het productieproces is gemoderniseerd. Maar bij het bezoek aan de fabrieken is me, naast de flitsende robots waarvoor je echt moet oppassen, duidelijk geworden dat het merk Villeroy & Boch nog altijd staat voor kwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen zijn mensen nodig. Het zijn de medewerkers die gedurende de gehele fabricage, kwaliteitscontroles doen. Zo gaat een product soms langs zes mensen.

Denk niet alleen aan fabricagefouten, ook een verkeerd geplaatst logo wordt afgekeurd

Op het moment dat een product niet voldoet aan de hoge verwachtingen, dan wordt het vernietigd en gerecycled, om opnieuw gefabriceerd te worden. Voor de mensen die aan dit product gewerkt hebben, betekent het dat ze een bonus mislopen. Denk niet alleen aan fabricagefouten, ook een verkeerd geplaatst logo wordt afgekeurd. Door hieraan hoge eisen te stellen wordt het product echt belangrijk. Ik heb een aantal medewerkers persoonlijk gesproken, eenieder voldoet zijn taak met passie. Het is niet voor niets dat de meeste medewerkers langer dan 25 jaar in dienst zijn.

Afbeelding

Badkamer uit vroegere tijd van Villeroy & Boch

Innovatief design

Villeroy & Boch heeft met de jaren oog gehouden voor de markt. Dit vereist innovatie qua bedrijfsvoering, productconcept, fabricage en research. Zo is de ontwikkeling van TitanCeram een grote doorbraak op het gebied van keramiek. Met de juiste mix natuurlijke grondstoffen als veldspaat, kwarts, klei en titaniumdioxide wordt het innovatieve TitanCeram ontwikkeld. Dit nieuwe hoogwaardige keramiek is buitengewoon sterk, waarmee indrukwekkende vormen gemaakt kunnen worden.

Afbeelding

Grenzeloze vormen dankzij het innovatieve TitanCeram: Octagon

Trends

Om te voldoen aan de laatste trends werken ze samen met designers. Speciaal was het interview dat ik had met Gesa Hansen, zij ontwierp onder andere het kleurenconcept voor de hoogwaardige wastafeleditie Artis. De 15 tinten scheppen in combinatie met de subtiele vormtaal een unieke, moderne ambiance die met andere Villeroy & Boch producten kan worden aangevuld. Zo ontstaat er een compleet badkamerconcept die voldoet aan onze wellness beleving en is gericht op de laatste trends.

Afbeelding

Villeroy & Boch bestaat volgend jaar 270 jaar en is jonger dan ooit.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl
Bron en Beeldmateriaal: Villeroy & Boch en Styling ID

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen