pinterest
Een gezellige haard voor in de tuin

Een gezellige haard voor in de tuin

Niet alleen binnenshuis kun je een haard plaatsen. Steeds vaker zie je in Nederlandse tuinen ook een buitenhaard verschijnen. Met de warmer wordende zomers, zitten we tijdens de zomermaanden veel vaker buiten. Op warme dagen is het ook heerlijk om tot 's avonds laat buiten te zitten, want binnenshuis is het vaak nog niet uit te houden. Als het buiten toch iets killer wordt, is een haard het ideale middel om het terras op te warmen. En niet alleen profiteer je van de warmte van een buitenhaard, het knisperende vuurtje is ook enorm gezellig.

Afbeelding

Welke brandstof voor een buitenhaard?

Wanneer je kiest voor een haard in je tuin, kun je kiezen uit diverse wijzes van stoken. De meest gekozen haarden werken op hout of gas. Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Bij een buitenhaard die werkt op hout, zul je een houtvoorraad aan moeten leggen. Daarbij moet je rekening houden dat het hout goed droog is, anders ga je last krijgen van flinke rookoverlast en stank. Dit is ook niet prettig voor je buren. Wel is het zo dat een houtvuur het meest authentieke vuur geeft, met een gezellig vlammenspel en de geur van brandend hout. Met een gashaard heb je niet het praktische ongemak van een houtvoorraad aanleggen. Daarnaast zal ook het haardvuur van de huidige gashaarden net zo natuurgetrouw zijn als een houthaard en de warmte en hoogte van de vlammen zijn gemakkelijk zelf in te stellen. Een buitenhaard op gas kan aangesloten worden op een gasleiding die door de tuin loopt, maar veel vaker wordt er gekozen voor een haard die aangesloten wordt op een gasfles.

Mogelijkheden met een buitenhaard

Naast een gezellig haardvuur in de tuin zijn er meer mogelijkheden met een buitenhaard. Zo kan een buitenhaard uitgerust zijn met een barbecuerooster. Je hoeft dan geen barbecue meer aan te schaffen. Je bakt je stukje vlees dan gewoon op de buitenhaard. Er zijn ook buitenhaarden met een pizzaoven, zodat je je eigen pizza in de tuin kunt bakken. Een andere vorm van een haard is een vuurtafel. Dit is een tafel met in het midden een gashaard. De tafel is een zeer gezellige accessoire bij je tuinset, waarbij je rondom een gezellig haardvuur zit en de tafel gewoon kunt gebruiken.

Buitenhaarden in verschillende materialen

Een goede tuinhaard moet bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarbij is het gebruikte materiaal erg belangrijk. Gietijzer of roestvrij staal zijn hiervoor goede materialen die de warmte ook nog eens lang vasthouden. Een haard van cortenstaal heeft een geheel eigen karakter. Een stenen haard geeft weer mogelijkheden voor een tuinhaard op maat en volgens je eigen design. Uiteraard is een tuinhaard een investering. De vraag ‘hoeveel kan ik lenen?’ zal dan ook naar boven komen als je een lening wenst af te sluiten voor jouw favoriete buitenhaard. Een vergelijkingswebsite kan het antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen?’ geven, waarbij je gemakkelijk kunt kiezen voor goedkoopste lening en de lening met de meest gunstige voorwaarden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen