pinterest
De perfecte sfeerhaard voor in je huis

De perfecte sfeerhaard voor in je huis

Wil je gezelligheid in je huis, maar beschik je niet over een schoorsteen of rookkanaal? Wellicht is een sfeerhaard dan wel de perfecte oplossing. Plug de elektrische haard in een stopcontact en de haard is klaar voor gebruik. Op deze manier creëer je een warme en knusse sfeer zonder verbouwing.

Een elektrische haard hoeft niet alleen leuk te zijn voor in de woonkamer, maar past ook in de slaapkamer of gang. Zo geven niet alle sfeerhaarden warmte af. Alleen voor de sfeer kan het dus ook!

Door de huidige techniek is het vuur in een elektrische haard vrijwel levensecht gemaakt. Een houtset zorgt voor een herkenbare look van de houtkachel en door de juiste lichtprojectie met LED- en waterdamp kan er worden gezorgd voor vrijwel echte vlammen. Er zijn veel verschillende soorten, hieronder bespreken we er een paar.

Afbeelding

Wandhaarden

Een wandhaard is een haard die aan de muur wordt bevestigd. Vaak zijn deze iets breder dan andere haarden en iets minder hoog. Dit staat mooi aan een wand die twee ruimtes van elkaar afscheid, of tegen een buitenmuur aan. Wandhaarden zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen en de prijs begint bij zo’n 300 euro. Voor dit bedrag heb je een vrij standaard wandhaard, maar voor een paar honderd euro meer heb je al gauw iets unieks in huis.

Inbouw sfeerhaarden

Inbouw sfeerhaarden zijn iets duurder aangezien deze veilig past onder bijvoorbeeld een tv of ander voorwerp wat aan de muur hangt. Dit komt doordat bij een inbouw sfeerhaard de warmte naar voren gaat. Het grote verschil tussen een inbouw- en wandhaard is dus dat de één geschikt is voor aan de muur en de ander voor in de muur. Dit zorgt ervoor dat inbouw sfeerhaarden veiliger zijn.

3 zijdige haarden

Zoals de naam al zegt, zijn bij 3-zijdige haarden de vlammen vanaf drie kanten zichtbaar. Meestal aan de voorkant en de twee zijkanten. Zo’n haard neemt dus ook iets meer ruimte in bij het plaatsen tegen de wand. Over het algemeen zijn deze haarden het duurst, maar zijn ze wel erg uniek!

Welke sfeerhaard past het beste bij jou?

Wanneer je huis over grote ruimtes beschikt of bijvoorbeeld een grote woonkamer, dan kan een 3 zijdige haard erg mooi staan. Dit raden we niet aan voor kleine kamers. In die gevallen kan er het beste worden gekozen voor een inbouw sfeerhaard of een wandhaard. Dit neemt stukken minder ruimte in, maar kan wel erg stijlvol zijn!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen