pinterest
De keuze voor jouw perfecte vloer valt soms niet mee

De keuze voor jouw perfecte vloer valt soms niet mee

Eén ding dat ieder huis nodig heeft is een vloer. Oké, een vloer van aangestampte prut doet lekker landelijk aan, maar écht praktisch is het natuurlijk niet. Gelukkig zijn er andere opties. Mooie opties die ook nog eens goed schoon te maken zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan houten vloeren. Voorheen bestonden die vooral uit lange planken van onbehandeld hout, maar dat is tegenwoordig wel anders. Je kunt nu allerlei patronen (laten) leggen in houten vloeren. Zo zijn er de mooiste visgraat vloeren die met hun mooie patroon direct een luxueuze uitstraling geven aan jouw ruimte. Maar ook betonvloeren zijn al lang niet meer alleen voor industriële omgevingen of buitenruimtes. Tegenwoordig vind je betonlook vloeren die warmte en moderniteit uitstralen en die verrassend veelzijdig kunnen zijn. Ze combineren het robuuste van beton met comfort en stijl, geschikt voor elk type woning.

Hoe kies je de perfecte vloer voor jouw huis?

Begin bij het begin bij het zoeken naar een nieuwe vloer. Zo is het belangrijk om te bepalen hoe en met wie je de ruimte gebruikt en welke vloer daar het best bij past.

Heb je kinderen of huisdieren? Dan zijn duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloeren zoals mooie PVC vloeren een verstandige keuze. Deze zijn bestand tegen krassen en vlekken, terwijl ze toch de warme look van hout kunnen nabootsen. Maar er is meer. Je wilt geen vloer kiezen puur omdat ‘ie goed te onderhouden is. Je wilt ook dat de vloer mooi is (en blijft). Wil je dat je vloer een statement maakt of juist subtiel opgaat in het interieur? De kleuren, patronen en afwerkingen die je kiest, kunnen je ruimte compleet veranderen. Een lichte vloer kan een kamer groter doen lijken, terwijl donkere tinten voor een intieme sfeer zorgen.

Technologische innovaties in vloeren

Met de vooruitgang in technologie zien we ook innovaties in de vloerenmarkt. Slimme vloeren kunnen bijvoorbeeld helpen met energiebeheer door warmte efficiënt te verdelen. Sommige vloersystemen zijn nu uitgerust met sensoren die helpen bij het monitoren van verschillende omgevingsfactoren in huis.

Er zijn zelfs vloeren die kunnen helpen bij het opladen van mobiele apparaten door middel van ingebouwde draadloze laadtechnologieën. Deze technologische sprongen zorgen niet alleen voor extra comfort maar dragen ook bij aan de esthetiek en functionaliteit van moderne huizen.

Hoe zorg je ervoor dat je vloer mooi blijft?

Om je vloer mooi te houden zul je hier en daar wat onderhoud moeten uitvoeren. Welk onderhoud dat is, hangt af van de vloer die je gekozen hebt. Een houten vloer zul je af en toe moeten behandelen met olie, beits of was. Dat kan nog een flinke klus zijn. Wil je minder onderhoud uitvoeren? Kies dan voor een mooie laminaat- of PVC-vloer. Deze vloeren hoef je alleen maar regelmatig te stofzuigen en af en toe te dweilen met speciaal onderhoudsmiddel. Tip: gebruik koud water. Dat voorkomt strepen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen