Daglicht oplossing voor zolderverdieping


Zolderverdieping: Badkamer en slaapzolder

Een goed voorbeeld van hoe ik gebruik gemaakt heb van daglicht is te zien bij deze zolderverdieping.
 
Middenin de grote zolder hebben we een badkamer geplaatst met daarop een slaapzolder. De verdieping is voor de kinderen dus krijgt het een speels karakter. De hoge wand loopt tot aan het plafond. Hierin maken we gaten. In de badkamer komen zodoende vensters met matglas, waardoor er daglicht naar binnen treedt. Op de slaapzolder blijven de gaten open. Zo is er licht en ventilatie in dit spannende kamertje. Het dakraam in het schuine dak geeft extra licht in het gehele vertrek.
 
De trap is een architectonisch object op zich, opgebouwd uit geometrische vormen. Het typeert een beetje mijn gedachtengang; Strak, praktisch en een speelse touch. Door de nissen heeft hij bergruimte en lijkt hij minder massief. De tafel kan naar wens er uit gereden worden.

Inloopdouche mat gatenwand waardoor er daglicht in de badkamer naar binnen valt. De zijde aan de badkamer kon vanwege zijn rondingen niet betegeld worden. Mijn oog viel op dit plaatmateriaal, zandcementplaat. Mooi rond te zagen, waterbestendig èn decoratief. 
voor meer informatie: ingebouman.nl

Intresessante blog artikelen

» De designklassiekers van de toekomst
» Interieur Tips & Tricks voor de moderne slaapkamer
» Baden van Villeroy & Boch Dutch Design
» Een frisse start van een nieuw jaar
» Populaire en moderne keuken ideeën

Inge Bouman

Interieurarchitect zou ik worden. Dat wist ik al toen ik 11 was.

Nu vele jaren later ben ik verweven met dat vak. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met vormgeven bezig ben. Ik signaleer veel om mij heen en sla het op.
Ik denk en zie alles in horizontale en verticale indelingen.Dit ruimtelijk inzicht is een voordeel. In het eerste gesprek visualiseer ik mijn ideeën met een potlood en schetsrol.

Ik hou ervan mijn creativiteit ook in mijn tekeningen tot uiting te laten komen. De meubeltekeningen zijn technisch en direct geschikt voor de uitvoerders. Wanneer de bouw daadwerkelijk begint krijg ik een adrenaline stoot. Natuurlijk vergezeld van een gezonde spanning.Loopt de bouw voorspoedig, heb ik met alles rekening gehouden en is het resultaat naar wens voor de opdrachtgevers?Iedere opdracht en opdrachtgever is anders. Daarom is het ontwerp de kleuren of materialen nimmer hetzelfde. Een vaste stijl hanteer ik niet. Mijn stijl past zich naadloos aan aan de wensen van opdrachtgever.

Ingebouman.nl

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens