Tips om er lekker warm bij te zitten in de koude maanden

Tips om er lekker warm bij te zitten in de koude maanden #gashaard #cvketel #loodgieter

De dagen beginnen korter te worden, de temperaturen nemen af, de koude winterdagen breken weer aan! Om er ook tijdens deze koude dagen warmpjes bij te zitten, kunt u verschillende voorbereidingen treffen. In dit artikel geven we u in samenwerking met een ervaren loodgieter uit Tilburg een aantal handige tips.

Volgens deze loodgieter onderschatten veel mensen welke voorbereidingen zij moeten treffen om de winterperiode zorgeloos door te kunnen komen. Een voorbeeld van zo’n voorbereiding is het afsluiten van de leidingen naar uw buitenkranen. Wanneer u dit niet zou doen, zouden deze leidingen kunnen knappen door het uitzetten van het stilstaande water. Dit levert u een vervelende lekkage op, die lastig zelf te verhelpen is.

Tip: laat uw leidingen afsluiten, als u zelf niet precies weet hoe u dit doet! U kunt een loodgieter al in oktober of november inschakelen, om de grondvorst voor te zijn.

Een gashaard in uw woning laten installeren

Er zijn verschillende manieren om uw woning te verwarmen. Waar men voorheen vaak voor een openhaard met hout koos, kiest men nu vaker voor een gashaard. Een gashaard zorgt voor een beperktere rookproductie, een gashaard is ook zonder droog hout te gebruiken, enzovoorts. Het zijn slechts enkele voordelen die een gashaard u biedt! Een gashaard installeren kunt u aan een loodgieter overlaten. Volgens de loodgieter in Tilburg is het sterk af te raden om hier zelf aan te beginnen. Als de gashaard op een verkeerde wijze aangesloten wordt, kan dit een nare gaslekkage veroorzaken. Dit brengt een explosie- en verstikkingsgevaar met zich mee.

Tip: laat u in ons online woonmagazine inspireren! Wij bieden u verschillende foto’s van kamers waarin een gashaard gebruikt wordt. Zo kunt u inspiratie op doen voor het inrichten van uw eigen ruimtes.

Uw cv-ketel in huis laten onderhouden

Naast een gashaard zult u ook een goed werkende cv-ketel nodig hebben om uw woning van voldoende warmte te kunnen voorzien. Veel mensen vergeten de cv-ketel eens per twee of drie jaar te onderhouden, waardoor zij in de koude wintermaanden te maken krijgen met storingen. Deze storingen voorkomt u door de cv-ketel regelmatig te laten controleren door een loodgieter. Een loodgieter controleert de verschillende onderdelen op slijtage en zorgt dat deze tijdig vervangen worden voor nieuwe onderdelen.

Tip: schakel een spoedloodgieter in als u onverhoopt toch te maken krijgt met een storing in de cv-ketel!

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief