Op deze manieren kan jij je huis verwarmen

Op deze manier kan jij je huis duurzaam en rendabel verwarmen #verwarmen #wonen #haard

We willen ons allemaal op ons gemak voelen in een lekker warm huis. Het verwarmen van een woning kan alleen erg prijzig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren waarop je je woning op een duurzame en rendabele manier warm kunt houden. Daarnaast is er ook nog altijd de knusse haard, die voor extra veel sfeer in je woning zorgt. Dit zijn de verschillende manieren waarop jij je huis kunt verwarmen.

Cv-ketel

De meeste huishoudens worden vandaag de dag nog verwarmd met behulp van een cv-ketel. Deze grote ketels bevatten een waterreservoir dat wordt verwarmd met behulp van gas. De hr-ketel is het duurzamere broertje van de cv-ketel. Deze ketels werken hetzelfde, maar ze hebben minder gas nodig om dezelfde hoeveelheid water op te warmen.

Warmtepomp

De oude cv-ketel heeft inmiddels een nog duurzamere vervanger gekregen: de warmtepomp. Deze pompen halen hun warmte namelijk niet uit gas, maar uit de omgeving. Warmte uit de lucht en grond wordt door de ketel opgepikt en vervolgens gebruikt om de rest van je woning te verwarmen. Het grote voordeel is dat een warmtepomp op elektriciteit werkt. Dit is beter voor het milieu en ook nog eens beter voor je portemonnee.

Kachels

Gaat er iets boven het knusse gevoel dat een kachel met zich meebrengt? Veel mensen genieten van het knisperende vuur in hun woonkamer, maar een kachel zorgt er ook voor dat je er warm bijzit. Er zijn allerlei verschillende soorten kachels verkrijgbaar. Een simpel model dat brandt op haardhout, maar ook zuinigere pelletkachels. Daarnaast kiezen veel mensen voor gaskachels. Het grote voordeel van deze kachels is dat ze met één druk op de knop kunnen worden aangezet. Voor welke soort kachel je ook kiest: het zorgt altijd voor extra veel sfeer in huis.

Zonneboiler

Een zonneboiler werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt alleen maar een zonnepaneel op je dak nodig. Dit paneel zorgt er vervolgens voor dat het water in een speciaal reservoir verwarmd wordt. Je kunt dit water gebruiken voor je badkamer of keuken, maar ook voor de verwarming van je huis. In dat geval sluit je de zonneboiler aan op je cv-ketel of warmtepomp. Dit apparaat is dus ook een goed alternatief voor huishoudens die het liefste geen gas meer willen gebruiken.

Hoe betaal je dat?

Heb je een oude cv-ketel en wil je deze vervangen met een duurzamer alternatief? Of wil je eindelijk genieten van een knusse haard in je woonkamer? Dan moet je dat wel kunnen betalen. Er zijn verschillende manieren waarop je deze investering kunt financieren. Zo is het in sommige situaties mogelijk om duurzame investeringen onder te brengen bij je hypotheek. Daarnaast is er ook een speciale energiebespaarlening in het leven geroepen voor het aanschaffen van warmtepompen en zonneboilers. Geld lenen bij verschillende banken is bovendien ook nog een optie. Kijk eens op verschillende vergelijkingssites waar je de meest voordelige lening kunt afsluiten.

Bron foto: Shutterstock

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief