Je eigen sfeer creëren met gordijnen

Je eigen sfeer creëren met gordijnen. In deze blog worden verschillende soorten gordijnen behandeld. Zo kun jij inspiratie op doen en erachter komen welk soort gordijnen het beste bij jouw interieur passen! #gordijnen #sfeer #interieur

Gordijnen zijn echte sfeermakers voor je interieur. Er zijn veel verschillende soorten kleuren, prints en stoffen. Zo creëer je gemakkelijk je eigen sfeer met de gordijnen die perfect bij jou passen. In deze blog worden verschillende soorten gordijnen behandeld. Zo kun jij inspiratie op doen en erachter komen welke soort gordijnen het beste bij jouw interieur passen!

Voordelen van gordijnen

Door de keuze van de juiste gordijnen kun je jouw kamer mooi aankleden en warmte geven. Naast dat gordijnen erg sfeervol zijn voor je interieur, hebben ze ook nog een aantal praktische voordelen. Gordijnen zijn namelijk isolerend. Dit houdt in dat je kamer op warme dagen lekker koel blijft en op koude dagen juist lekker warm. Als je het gordijn namelijk volledig sluit ontstaat er een stilstaande laag lucht tussen het raam en het gordijn. Dit veroorzaakt de isolerende werking. Gordijnen zijn ook geluiddempend. Heb je bijvoorbeeld last van een galm in huis? Dan kunnen gordijnen daar de oplossing voor zijn! Een ander groot voordeel aan gordijnen is dat er veel variatie mogelijk is. Er zijn veel verschillende kleuren en stoffen beschikbaar. Deze zullen in deze blog behandeld worden.

Inbetween gordijnen

Als eerste heb je inbetween gordijnen. Deze soort gordijnen geven je interieur een open en licht gevoel. De stof is namelijk semi-transparant. Hierdoor geniet je van een mooie lichtfiltering in je kamer en creëer je wat meer privacy in de kamer. Deze soort gordijnen zijn ook makkelijk te combineren met andere raamdecoratie.

Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen zijn doorzichtige gordijnen. Ze worden vaak gebruikt om de privacy in de kamer te verbeteren. Ook deze soort gordijnen worden vaak gecombineerd met een ander soort raamdecoratie, omdat ze natuurlijk geen verduisterende werking hebben. Met deze gordijnen is het lastiger om van buiten naar binnen te kijken, maar kun je nog wel gemakkelijk van binnen naar buiten kijken.

Verduisterende gordijnen

De naam zegt het al: verduisterende gordijnen. Deze gordijnen hebben een verduisterende werking. ideaal voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Ze hebben twee belangrijke functies: het buitenhouden van licht en warmte. Ook zorgen deze soort gordijnen voor optimale privacy in huis.

Kleurrijke gordijnen

Kleuren doen veel voor je interieur. Gordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je zelf je eigen sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur en creëer een warme en intieme sfeer in huis. Of ga voor een basickleur als je niet wilt dat je gordijnen er al te veel uitspringen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. 

Gordijnen met een print

Als je wel graag wilt dat je gordijnen er uit springen in je interieur, dan kun je gaan voor gordijnen met een print. Zo kun je mooie contrasten creëren met je meubels. Van bloemetjes print tot een zachte wolkige print, het is allemaal mogelijk. Prints zijn namelijk een goede manier om je eigen touch te geven aan je interieur.

Er bestaan dus veel verschillende soorten gordijnen in verschillende stoffen en kleuren. Neem een kijkje op de webshop van ilumio voor extra inspiratie en hun aanbod van gordijnen!

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief