Houtworm in het haardhout

Haardhout in huis voor de houtkachel. Houtworm bestrijden #houtworm #haardhout 

Heb jij een houtkachel in je woning? Dan liggen je stookkosten in de wintermaanden een stuk lager dan wanneer jij jouw woning verwarmt met radiatoren. Bovendien wordt het met een houtkachel vaak ook nog eens veel warmer in huis. Zo creëer je ’s winters dus een aangename temperatuur in je woning. Het hebben van een houtkachel heeft echter ook enkele nadelen. Zo moet je bijvoorbeeld een droge plek hebben om het hout op te slaan. En daarbij komt dat haardhout vaak ongedierte aantrekt. Zo komt het geregeld voor dat er houtworm in haardhout zit.

Hoe herken je houtworm in haardhout

Veel mensen hebben geen idee wanneer zij te maken hebben met houtworm in hun haardhout. Dit ongedierte is ook vrij lastig te herkennen. De beestjes houden zich immers schuil in het hout en zijn daardoor niet zichtbaar. Wel kun je houtworm horen. Het ongedierte vreet zich namelijk een weg door het hout. Indien er houtworm in jouw haardhout zit, hoor je dan ook een knagend geluid. Daarnaast kun je houtworm in haardhout herkennen aan kleine openingen in het hout.

Is houtworm in haardhout een nadeel?

Vaak wordt de aanwezigheid van houtworm in het haardhout niet als een nadeel gezien. Het hout gooi je immers toch in de kachel en de houtworm overleeft deze hitte niet. Toch kan het wel degelijk nadelig zijn wanneer dit ongedierte in jouw haardhout zit. Waarom? Omdat er minder hout overblijft wanneer er houtworm in zit. De beestjes vreten zich langzaam een weg door het hout, waardoor dit langzaam hol wordt van binnen. Hierdoor brandt het haardhout minder lang.

Houtworm in haardhout bestrijden

Wil jij voorkomen dat jouw haardhout binnen de kortste keren uitgebrand is? Dan moet je de houtworm bestrijden. Dit kun je het beste laten doen door een professionele ongediertebestrijder. Hij weet namelijk precies hoe hij de houtworm moet bestrijden. Op deze manier ben jij ervan verzekerd dat de houtworm ook daadwerkelijk uit je haardhout verdwenen is.

Bron: debestrijdingsbrigade.nl

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief