Het reduceren van uw haardkosten kan zo!

Haard in huis: het reduceren van haardkosten #haard #openhaard

Steeds vaker kiest men ervoor om een woning te voorzien van een haard. Het plaatsen van deze woonvoorziening kan enkele redenen hebben. Hierbij kan gedacht worden aan sfeerverbetering, extra warmte, energiebesparing etc. Het plaatsen van een haard kan het woongenot aanzienlijk verbeteren.

Uit ervaring blijkt dat wanneer er een haard aanstaat dit bewoners of bezoekers aantrekt. Het licht en de warmte die van een haard afkomt, zorgt voor een prettige sfeer. Zo drinkt men dan ook graag ’s avonds een kop koffie rondom een haardvuur. Hoe gezellig een haard ook kan zijn, men dient te letten op enkele aandachtspunten omtrent het laag houden van kosten. Met dit in gedachte zijn hieronder kosten en energie reducerende tips weergegeven. Ook wordt er dieper ingegaan op de verschillende type haarden.

Het besparen van energie

De plaatsing van een haard in een woning kan ertoe leiden dat men het totale energieverbruik reduceert. Zo produceert een haard namelijk een hoop warmte waardoor de gebruikelijke verwarmingsinstallatie veelal overbodig raakt. Sommige huishoudens vertrouwen dan ook volledig op de warmte afkomstig van een haard. Nu kan men kiezen voor een haard waar hout in gestookt dient te worden. Al zijn er vandaag de dag steeds meer huishoudens die gebruik maken van een haard op gas of elektriciteit.

Een haard waar hout gestookt wordt, zal natuurlijk het minste energieverbruiken en deze is dan ook aan te raden wanneer men het energieverbruik wil reduceren. Daarnaast kan het energieverbruik van een elektrische of gashaard ook beperkt blijven wanneer men hier efficiënt mee omgaat. Met efficiënt gebruik wordt bedoeld dat een haard niet onnodig staat te branden om maar een gezellige ruimte te creëren.

Wanneer een huishouden volledig afhankelijk is van de warmte verkregen uit een gas of elektrische kachel, dan wordt geadviseerd om te zoeken naar een voordelige energieleverancier. Zo verkrijgt men goedkope energie zonder dat er in een huis drastische veranderingen gemaakt moeten worden. Gelukkig zijn er op het internet vergelijkers te vinden waar men de verschillende energieleveranciers tegenover elkaar kan zetten om het goedkoopste energie abonnement af te sluiten. Elke consument heeft zijn eigen energieverbruik en het abonnement dient hierop afgesteld te worden. Dit kan zeer gemakkelijk met een energieleverancier vergelijker.

Haardkosten wat zijn dat?

Het antwoord op het bovenstaande vraagstuk is als volgt; dit zijn alle kosten die gemaakt worden door het gebruik van een haard. Ongeacht het type maakt een haard kosten, of dit nou door het stoken van hout is, of door het verbruik van gas en elektriciteit. Hoe meer een haard gebruikt wordt hoe hoger de gebruikerskosten zullen zijn. Voor niets gaat de zon op en dit geldt ook voor een haardvuur. Toch heeft een haard een ontzettende meerwaarde voor een woning. Zoals eerder gezegd biedt een haard gezelligheid en warmte, wat wil een mens nog meer?

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief